Keressen pénzt tanulással

alkalmi munka 50fölött

A Villámkurzus csapata vizuális útmutatókat, silabuszokat készít, amelyek egy problémát vagy összetett informatikai alkalmazást mutatnak be érthetően, lépésről lépésre, képernyőfotókkal megtámogatva, bullshit mentesen.

A budapesti Villámkurzus csapata 2020 elején, a Covid járvány megjelenésekor kezdett el oktatási anyagok készítésével foglalkozni. Elsősorban cégek számára készítenek folyamatleírásokat, lépésről-lépésre útmutatókat, amelyek az új dolgozók betanításában nyújtanak nagy segítséget.

Folyamatosan figyelik az informatikai újdonságokat és amikor kipróbálnak egy alkalmazást, szoftvert, néha már a tesztelés alatt elkezdik a folyamatleírások, útmutatók elkészítését, amelyeket utána leckékbe rendszereznek.

50 feletti alkalmi munkavállalókat keresnek

A villamkurzus.hu oldal működtető cég, most 50 feletti alkalmi munkavállalókat keres oktatási tananyag készítésre, illetve prezenter munkakörbe.

“Sokan úgy gondolják, hogy az 50 felettiek nem értenek a szoftverhasználathoz. Mi hisszük, hogy a középkorú munkavállalókat is be lehet tanítani bármilyen alkalmazás kezelésére, csak a számukra érthető módon kell fogalmazni. Alkalmi munkavállalóként olyan oktatási tartalom készítőt keresünk, aki gyorsan tanul és a tudását ennek a generációnak is érthetően át tudja adni”- olvasható az oktatási tartalomkészítőknek szóló felhívásukban.

A másik hirdetésükben szenior prezenternek keresnek olyan 40 és 55 év közötti hölgyet vagy urat, aki érthetően és helyes kiejtéssel beszél magyarul és nem retten meg a kamera látványától.

A munka egy része tanulásból áll

Ami a legizgalmasabb mind a kettő munka esetében, hogy a munkaidő egy része tanulásból áll. Tehát úgy kereshet pénzt, hogy közben fejlesztheti önmagát.
A tanulás után a tartalomkészítőnek képernyőfotókkal illusztrálva le kell írnia, míg a prezenternek el kell mondania a tanultakat.