Kérek anyukámnak egy hizlaló ételt!

Egy hizlaló étel
Egy hizlaló étel

Az idősek ápolásában az egyik legnehezebb feladat, hogy megakadályozzuk a fogyásukat.  Akár azon is kaphatod magad, hogy anyukád rá sem néz kedvenc ételére és enni sem nagyon akar. De hogyan segíthetünk? 

Keressünk olyan ételeket, amelyek könnyen ehetők és emészthetők. Bizonyosodjunk meg arról, hogy az ételek tápanyagokban gazdagok és kalóriadúsak. Úgy készítsük el, hogy idős ápoltjaink mindig várják a vacsorát.

Mogyoróvaj

Az idősek étrendjébe nagyon könnyen beilleszthető. Finom és krémes, sokkal könnyebben emésztik meg, mint a nyers mogyorót. Ha a szeretted nem tudja könnyen elfogyasztani ropogós gyümölcsökkel, mint például almával, akkor próbáld meg rákenni egy szelet meleg kenyérre. A mogyoróvaj tele van hasznos tápanyagokkal, amelyek jótékony hatással vannak a szívre és az alacsony vérnyomásra.

Avokádó

Az avokádó egy újabb kalória gazdag növény, amit rengetegen szeretnek. Ne hidd, hogy az avokádó csak guacamole készítésére jó! Nyugodtan összekeverheted salátákkal, vagy chillivel.

Krumpli és teljes kiőrlésű szénhidrátok

A húsokhoz és zöldségekhez hasonlítva a szénhidrátok jóval olcsóbbak. Próbáld ki a sütőben sült krumplit sajttal és tejföllel a plusz kalóriákért, vagy főzz ki tésztát vodkás szósszal egy igazi kiadós vacsoráért. Igaz, hogy a szénhidrátok elsőre ízetlennek tűnhetnek, azonban könnyen lehet változtatni az ízüket, és különböző fogások tucatjait készíthetjük el belőlük ugyanazokkal a hozzávalókkal.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>