Karácsonyi hangulat fokozó tippek az ünnep előtti napokra

Karácsonyi hangulat fokozó tippek

Hiába gyújtottad meg az adventi koszorú összes gyertyáját, még nem érzed a közelgő karácsonyt? Felnőtt fejjel megesik, hogy annyira elárasztanak a tennivalók, hogy épp csak az ünnepi készülődés élvezetére nincs időnk. Tippjeink segítségével a következő napokban sokat tehetsz érte, hogy végre téged is elkapjon a karácsonyi hangulat!

Vesd be a kötelezőket!

Az ünnepi hangulatnak kötelező elemei a díszek, fények és persze a karácsonyi zene, ezért ezekről mindenképp gondoskodj, ha még nem tetted. Ha pedig te is azok táborába tartozol, akik 5 perc után kapcsolnák ki a zenét, legyél kicsit kreatívabb: van élet Mariah Carey-n és Michael Bublé-n túl! Hangolódj például jazz-zel, itt is van egy szuper 10 órás Youtube lista hozzá.

Szintén kényes téma, de azért az tény, hogy nem maradhatnak el a karácsonyi filmek sem. Itt sem mindegy azonban, hogy mit választasz, hiszen ha kiráz a hideg Kevintől, nem az lesz a megoldás, hogy magadra erőlteted a Reszkessetek betörők! összes részét. Szemezgess inkább korábbi filmajánlónkból:

Ezek a legjobb karácsonyi filmek egyedül, párban vagy a családnak

Add át magad igazán a karácsonyi hangulatnak!

Az ünnep igazi szépsége azonban nem a szórakoztatóipar termékeiben rejlik, hanem a saját élményeidben! Kuckózz be egy este a nappalidban és csak emlékezz vissza a legszebb karácsonyaidra: arra az izgatottsága, ahogyan gyerekkorodban vártad az ünnepet, az első karácsonyra saját családoddal, a gyerekeid arcára, ahogyan ők bontogatják ajándékaikat.

Idézd fel a közös családi vacsorákat, az egész estén át tartó jókedvű beszélgetéseket és a nagy nevetéseket is. Ragadj meg egy-egy ilyen emlékképet és merülj el benne.

Ha pedig párod is veled tart a karácsonyi hangolódásban, osszátok meg egymással is ezeket az élményeket, és elevenítsétek fel együtt emlékeiteket. Azon túl, hogy végre órákon át beszélgethettek anélkül, hogy a mindennapos feladatokkal kellene foglalkoznotok, az is biztos, hogy így sokkal inkább átjár titeket a karácsonyi hangulat. Ha kellene egy kis extra segítség, készítsetek hozzá karácsonyi koktélokat vagy egy nagy lábasnyi finom forralt bort.

Három különleges forralt bor a két ünnep közötti napokra

Ne feledd, a karácsony idén sem a tökéletességről szól! Sokkal fontosabb, hogy Te is élvezd az ünnepet és hogy igazán a szeretteiddel legyél!

Kiemelt kép forrása:Christmas photo created by kues1 – www.freepik.com