“Jó tanácsok”, amik már a szingli nők fülén jönnek ki

A szingli nők szinte mindegyike kapott már kéretlen tanácsokat barátaiktól

A hosszú távú szingliség a barátok számára egyértelműen aggodalomra ad okot, főként, ha 50 felett jársz. Ez akkor is így van, ha te teljesen jól érzed magad a bőrödben és semmit nem hiányolsz az életedből. Ahogyan a szingli nők szinte mindegyike, úgy te is biztosan kapsz néhány kéretlen vagy akár bántó tanácsot barátaidtól. A következő mondatok neked is ismerősek lehetnek.

“Túl válogatós vagy”

És ez miért lenne baj? Valóban lejjebb kéne adnod az igényeidet csak azért, hogy másoknak megfelelj? Lehet, hogy így hamar találnál párt, de feltehetően úgysem bírnád vele sokáig, hiszen nem az a pasi, akire te vágysz. Ne hagyd magad, mondd el barátaidnak, hogy milyen nehéz is a párkeresés és hogy nem fogsz csak azért megalkudni az első szembejövő pasival, hogy párkapcsolatban lehess. Meg fogod találni azt, akire vágysz és visszagondolva bőven meg fogja érni a várakozást!

“Hogy lehetsz még mindig szingli?”

Ezt a kérdést általában a régóta párkapcsolatban élő barátaidtól kapod, akik nem is emlékeznek már, milyen is randizni. Ráadásul bele se gondolnak, hogy ez a kérdés milyen bántó lehet számodra. Nem azért vagy szingli, mert valami baj lenne veled, egyszerűen csak még nem találkoztál a megfelelő személlyel.

“Meghívnálak, de csak párok lesznek ott…”

Ilyen meghívás után köszönöd, de nem is szeretnél elmenni, akármilyen buliról is van szó. Pedig ugyanezt az aggodalmat meg lehetne szépen is közelíteni, ha inkább megkérdeznék, hogy nem jelent-e gondot számodra, ha egy összejövetelen párok vesznek körül. És hát miért is jelentene? Ha barátok közt vagy, feltehetően úgyis fogtok egymással beszélgetni, akár párban, akár egyedül érkeztek.

“Akkor fogsz találkozni az igazival, amikor a legkevésbé számítsz rá”

…pont mint a filmekben. Csak hogy kinőttél már az ilyen mesékből! Természetesen nem kell rástresszelned a párkeresésre, de nem vagy már kislány, aki bedől az hollywoodi filmekben látott meseszerű találkozások illúziójának.

“Magabiztosabb lehetnél, ha leadnál néhány kilót és sminkelnél”

Miért kéne megváltoznod? A lényeg nem éppen az, hogy a párod olyannak szeressen, amilyen vagy? Ha ez a célod, akkor önmagadhoz hűnek kell lenned, amikor keresed a megfelelő személyt. A rendszeres testmozgás és az egészséges életmód egészséged szempontjából igenis fontos, de ne azért fektess ezekre hangsúlyt, hogy pasit találj!

“Próbáltad már az online társkeresést?”

Ennél kevésbé hasznos tanácsot nem is kaphatnál. Mintha csak azt mondanák, hogy “próbáltál már szakácskönyvet használni főzéshez?” Ha próbáltad, de nem jött be, akkor azért, ha annyira távolinak érzed magadtól, hogy ki se próbálod, akkor azért nincs szükséged ilyen tanácsokra. A szingli nők feltehetően jobban tisztában vannak a randizás lehetőségeivel, mint párkapcsolatban élő barátaik. Még ha támogatásnak szánják is ezt a kérdést, inkább fel ne tennék…

Mindazonáltal barátaid feltehetően tényleg csak jót akarnak és egyszerűen nem gondolnak bele, hogy milyen bántóak vagy feleslegesen is ezek a tanácsok. Mondd el nekik, hogy a szingli nők élete nem maga a szomorúság és hogy nekik sem kell aggódniuk érted. A tanácsok helyett sokkal többet tehetnek érted, ha egyszerűen jól érzitek magatokat együtt.