A tavaszi fáradtság legjobb ellenszere egy romantikus utazás

Utazás Monta Carlo-ba
Utazás Monta Carlo-ba

Jön a tavasz, melegszik az idő és lassan a természet is új erőre kap. Ezen felbuzdulva egy tavaszi utazás több szempontból is jó döntésnek tűnik. Még nincs szezon, olcsóbbak a repülőjegyek és a szállások, ellenben már nincs olyan hideg, hogy ne tudjunk kimozdulni a hotelszoba melegéből. 

Néhány helyet pedig érdemes kifejezetten tavasszal meglátogatni, amikor virágba borul, és semmihez sem hasonlítható látvány fogad minket.

Marrakesh, Marokkó

Nyáron a sivatagi forróság nem túl kellemes, ellenben egy tavaszi utazás célpontjaként kitűnő választás Marokkó. Ilyenkor nappal sincs elviselhetetlenül meleg és az éjjel sem olyan hideg. Nem kell félnünk, hogy a magas hőingadozás következtében mi is az aprózódás áldozatává válunk, akárcsak a sivatagban homokká porladó sziklák. Fedezd fel a színes bazárok kavalkádját és kalandozz a Szahara dűnéi közt ebben a titokzatos és gyönyörű országban!

Douro völgy, Portugália

Portugália ezen része saját mikroklímával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a tavasz még korábban érkezik ide, amitől már márciusban is tökéletes hely a kikapcsolódásra és borkóstolásra.

Málta

Júniustól a turisták megszállják Málta középkori városkáit, elözönlik a borvidékeket. Egy tavaszi utazás alkalmával azonban elkerülheted a tömeget, és egyedül élvezheted a festői tengerpartokat.

Izland

Izland nem ok nélkül érdemelte ki a 2017-es év legjobb úti célja díjat. Télen a szinte véget nem érő éjszakák megnehezítik a látogatók dolgát, egy tavaszi utazás során azonban már hosszabb nappalok adnak lehetőséget a kalandozásra. Búvárkodhatunk két kontinens között, meleg vizű forrásokban lazíthatunk, és ha szerencsések vagyunk, még az északi fényt is láthatjuk!

Hollandia

Mi jut eszünkbe először Hollandiáról? Hát persze, hogy a tulipánok! Éppen ezért egy tavaszi utazás a legjobb alkalom, hogy több ezer színpompás, virágzó tulipánban gyönyörködhessünk!

Monaco

Májusban, a Grand Prix idejére a hercegség megtelik a Forma-1 szerelmeseivel. Előtte azonban, a tömeget elkerülve nézhetsz le a városra a környező dombokról, próbálhatod ki a szerencséd Monte Carlo kaszinóiban vagy vitorlázhatsz végig a partvidéken.

Kiotó, Japán

Amennyiben a tavaszi utazás célja egy igazán különleges és egzotikus hely, irány Kiotó! Japánban nagy hagyománya van a cseresznyefa virágzás megünneplésének. Páratlan látvány, ahogy minden fehérbe és rózsaszínbe borul, virágszirmok lepik el az utcákat. Csak még romantikusabbá varázsolják Kiotó egyébként is ámulatba ejtő szentélyeit, buddhista és sintó templomait. Ha pedig szerencsénk van, még egy igazi gésába is belefuthatunk!

(D.R.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>