Ismerd meg a feng shui alapelveit, és alkalmazd a lakásod berendezésénél!

A feng shui elvei szerint a csí áramlása határozza meg a tereket
A feng shui elvei szerint a csí áramlása határozza meg a tereket

A feng shui az ókori Kínából származik, eredete több ezer évre vezethető vissza. Alapja az energiák, azaz a csí áramlása és annak irányítása. Napjainkban még mindig rengetegen ássák bele magukat ebbe a lakberendezési tudományba, remélve, hogy ez majd jólétet eredményez. 

Hogyan rendezzük be az otthonunkat?

A legtöbb forrás szerint a hálószobánknak a ház hátulsó részében kell elhelyezkednie, minél messzebb az utca zajától. Az ágyunkat toljuk fel az egyik falra, úgy, hogy rálátásunk legyen az ajtóra. De a lábunk soha ne nézzen a szoba bejárata felé! Ám ez még nem elég a sikerhez. Tisztában kell lennünk a házunkban található csí áramlásával. Amennyiben kiismertük az energiákat, felkészülten tudunk majd színeket és tapétát választani, valamint eldönteni azt, hová kerüljenek a bútorok.

A modern építészet és a feng shui kiegészítik egymást

Ahogy az építészeti tervezésben, úgy a feng shui alapú tervezésben is számos tényezőt figyelembe kell vennünk. Akkor kapunk igazán kellemes teret, ha a kettőt kombinálni tudjuk. Ez még hatványozottabban igaz lenne, ha egész épületeket, kórházakat, sőt városrészeket terveznénk a feng shui alapján.

Érdemes kipróbálni

Gondolj csak bele! Mi lenne, ha az emberek gyorsabban gyógyulnának a csível ellátott kórházakban? Mi lenne, ha a csí hatékonyabb áramoltatásával az emberek jobb kapcsolatokat ápolnának egymással? Ha az egészségük is jobb lenne a feng shui-nak köszönhetően?

A feng shui alapelveit és fontosságát még ma sem ismeri el mindenki, pedig érdemes volna kipróbálni, ahol csak lehet, és úgy eldönteni: valóban működik-e a térrendezésnek ez a változata.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>