Inspiráló történetek olyanoktól, akik leküzdötték a rákot

A rák legyőzése új utakat nyithat meg
A rák legyőzése új utakat nyithat meg

Minden rosszban van valami jó – halljuk számtalanszor a klisét, azonban egy daganatos kórban aligha találjuk meg a pozitívumokat. Most mégis megpróbáljuk a lehetetlent. Inspiráló történeteket gyűjtöttünk össze, melyekben kigyógyult betegek mesélnek arról, hogyan változtatta meg életüket a rák, méghozzá pozitív irányba.

Valerie (59 éves)

Tizennégy éve vagyok daganatmentes. A diagnózis után már csak az óra ketyegésére tudtam koncentrálni, arra, hogy tovább nem halogathatok semmit sem. A rák segített abban, hogy merjek kockázatokat vállalni, merjek fejest ugrani az ismeretlenbe, és hogy minden erőmmel küzdjek a céljaimért. Többé már nem tologatom az álmaim elérését.

Laura (34 éves)

Lágyrész szarkómával küzdöttem, három éve vagyok tünetmentes. Minden megváltozott az életemben, miután megkaptam a hírt. Megtanultam előtérbe helyezni magamat, hallgatni az ösztöneimre, türelmesnek lenni, és nem utolsó sorban megtanultam küzdeni. Végre tudom, mit jelent szeretni önmagunkat, és mit takar az önbizalom definíciója. Azt hiszem, ha nem lettem volna mélyen, most nem lehetnék magasan sem.

Jen (30 éves)

Öt évvel ezelőtt küzdöttem le a vastagbélrákot. Fiatalon diagnosztizáltak, így szerencsére már életem elején megváltoztathattam a negatív gondolkodásmódomat. A rák boldogabbá tett. A diagnózis előtt sokszor szorongtam, de a betegség rádöbbentett, hogy figyelmet kell szentelnem a gondolataimra, és tennem azért, hogy azok pozitív töltetűek legyenek. Most kiegyensúlyozottabb vagyok, mint valaha, végre én uralom az elmémet.

Chiarello (34 éves)

Hodgkin-limfómám volt, de sok mindent köszönhetek neki. Rájöttem, mennyire fontosak az emberi kapcsolatok. Megválogatom a társaságomat, pozitív, életvidám emberekkel veszem körbe magamat. A betegségnek köszönhetek egy csomó új barátot, akik hihetetlenül értékes emberek.

Maggie (38 éves)

Negyedik stádiumú mellrákkal küzdök. Rák ide, vagy oda, úgy döntöttem, hogy inkább az élet napos oldalát nézem. Blogot indítottam, és kedvezményekre feljogosító kártyákat osztogatok rákos betegnek. Igyekszem feltöltődni és az energiámból minél többet adni másoknak is. Ez segít, hogy a gyerekeimnek is példát mutassak. Azt szeretném, hogy ők is képesek legyenek felülkerekedni a rosszon, és akármikor belenevetni a balszerencse képébe. Ezt a pozitivitást szeretném rájuk hagyni, ha egyszer elmegyek.

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Nem könnyű megbirkózni a rák gondolatával

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>