Inspiráló gondolatok az öregedésről, 50 fölötti hírességektől

Jamie Lee Curtis és az öregedés /forrás: americanlibrariesmagazine.org/
Jamie Lee Curtis és az öregedés /forrás: americanlibrariesmagazine.org/

Egy régi mondás szerint nem szabadna panaszkodni az öregedés okozta változásokra, hiszen az mégiscsak jobb, mint a halál. 50 fölött mégsem könnyű pozitívan állni a változásokhoz, a menopauzához, a ráncokhoz, a silányabb szexuális élethez és minden más negatívumhoz, ami az öregedéssel jár. Most hat idézet segítségével megpróbáljuk derűsebbé varázsolni a jövőképet.

Diane Lane, 50

„Megnyugtat a gondolat, hogy mindenki öregszik. Ez az élet velejárója. Persze engem is zavarnak a karikák, a plusz kilók és a kedvtelenség, de legalább érzem, hogy én is ember vagyok.”

Angela Bassett, 57

„Lehet, hogy fiatalon több energiám volt. Életem ezen szakaszában viszont türelmesebb, megértőbb és bölcsebb vagyok, ráadásul van egy férjem is. 39 éves koromig nem találtam rá a nagy szerelemre, a 40 kapujában viszont egy igazán jót sikerült kifognom magamnak.”

Candice Bergen, 69

„Az emberek bolondabbak lesznek, ahogy megöregednek. Végre akármikor viselkedhetek furán, és egyáltalán nem kell törődnöm azzal, mit gondolnak rólam mások. Felszabadító érzés ez.”

Susan Sarandon, 68

„Megtanultam, hogy nem mások által kell definiálnom önmagamat. Az öregedés segített benne, hogy végre meghalljam a saját, belső hangomat. Olyan bölcs hang ez, mely tudja, mi a lényeg a világon, és ismeri a dolgok mozgatórugóját.”

Jamie Lee Curtis, 56

„Az 50. gyertya mérföldkőnek számít. Vannak, akik szerint 50 fölött olyan, mintha az embert kiraknák egy legelőre, igazán már senki sem törődik vele. Én ennek pont az ellentétét érzem. Aktívabb és élénkebb vagyok, mint valaha. Az ötvenes éveim a szabadságról szólnak. Végre felszabadultam.”

Oprah Winfrey, 61

„Az első 50 évemben tanultam meg, hogy ha képesek vagyunk a mélyére ásni azoknak a dolgoknak, amik fontosak számunkra, amelyek teljessé teszik az életünket, akkor félelem nélkül élhetünk. Bátran lélegzünk be mindent magunk körül, ezzel elnyerve a biztonság érzését – 50 fölött. Hiszen amíg lélegzünk, a szívünk is ver.”

(M.F.)  A cikk forrása itt >>

50 évesen eljön a lassítás ideje

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>