Inkább legyünk egyedül, mint olyannal, aki nem érdemel meg minket?

Egy méltatlan kapcsolat rosszabb, mint egyedül élni
Egy méltatlan kapcsolat rosszabb, mint egyedül élni

Érzékeny téma, sokan nem szeretnek erről beszélni, pedig meghatározó része az életünknek, hogy kivel vagyunk együtt. Biztosan elgondolkodtál már azon, hogy mi a jobb: egyedül lenni vagy olyan kapcsolatban, ahol a másik nem érdemel meg téged igazán. A vélemények nagyon különbözőek. 

A mai nő független tud lenni

Szerencsére mi, nők sem abban a helyzetben vagyunk, hogy kényszerből legyünk egy olyan ember mellett, aki egyáltalán nem érdemli meg ezt. A társadalmi szerepek az elmúlt évtizedek alatt megváltoztak, amely azt is eredményezte, hogy a nők öntudata is megerősödött. Amikor erős nőkről beszélünk, akkor mára már nem feltétlenül a fizikai erőnlét jut eszünkbe, hanem egy önálló, független, lélekben és mentálisan erős nőre gondolunk.

Egyre többen úgy gondolják, hogy inkább lesznek egyedül, mint olyasvalakivel, aki nem méltó hozzájuk, vagy akivel nem illenek össze. Az erős nők ezt felismerik, és ennek megfelelően is cselekednek.

Használd az erődet!

Gondold csak végig! Hányszor kellett már nagyon erősnek lenned eddigi életed során? Hányszor érezted a lelked mélyén, hogy most végképp összetörsz? És hányszor érezted azt, hogy legszívesebben feladnád? A válasz most biztosan az, hogy sokszor. És most gondold végig, hogy hányszor jöttél ki és álltál talpra ezekből a helyzetekből! A válasz erre is biztosan az, hogy sokszor.

Amikor rossz passzban vagy, nehéz döntés előtt állsz, gondolj megint arra: milyen erős voltál és vagy! Ne feledd, hogy kár vesztegetni az idődet olyan személyekre, akik ezt egyáltalán nem érdemlik meg!

Az időd értékes és te is értékes vagy!

Az emberi kapcsolataink minősége sokkal fontosabb, mint a mennyisége. Akármennyire nehéz olykor a döntést meghozni, erősnek kell lenni, és szembe kell nézni az ismeretlennel, hogy úgy bánjunk magunkkal is, ahogyan azt megérdemeljük.

Élvezd az életet, legyél nyitott! Alakíts ki olyan kapcsolatokat, amelyek téged is igazán boldoggá tesznek! Ugye, hogy ez egy sokkal jobb játéknak hangzik?

(H.N.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>