Ilyen az igazi férfi – Mire vágynak valójában a nők?

Milyen az igazi férfi? Ezek a tulajdonságok a legvonzóbbak a nők szerint

50 felett, jó néhány kapcsolattal a hátunk mögött már tisztában vagyunk vele, hogy mit keresünk egy férfiban. Tudjuk, hogy a belső sokkal többet számít, mint a külsőségek, éppen ezért nem a tökéletes férfit, hanem az igazi férfit értékeljük. Mi teszi a férfit az igazivá? Összegyűjtöttük a legvonzóbb tulajdonságokat női szemmel.

Önzetlenség

Nincs is vonzóbb, mint egy önzetlen férfi. Olyan, aki szeretne a kedvedben járni és szívesen alkalmazkodik hozzád, ha ezzel neked örömöt okoz. Aki nem csak a saját akaratát hajtja, hanem Rád is gondol. Hosszú távon ez a tulajdonság csak még fontosabbá válik, semmire nem cserélnéd el párod önzetlenségét.

Humor

Már az első randin tudod, hogy ebből nem is lesz több, ha a pasinak nincs humora. Mit kezdenél egy unalmas vagy éppen túl komoly férfival? A boldog párkapcsolat egyik ismertetőjele, hogy jókat tudtok nevetni együtt és hosszú-hosszú évek után is mosolyt csal az arcodra. A humor tehát az igazi férfi egyik legfontosabb fegyvere, ami nélkül mit sem ér a kockahas vagy a rikítóan kék szemek.

Intelligencia

Izmos kockahas, üres fej, te is csak kirakatbábu vagy” – szól a ’90-es évek slágerének nagy igazsága. Sokkal fontosabb faktor számunkra az ész, mint ahogy a férfiak azt gondolnák. Az intelligencia vagy annak hiánya már az első randin megmutatkozik, mi pedig igen könnyen intünk búcsút az este végén, ha utóbbit tapasztaltuk.

Érzékenység

Valamiért a férfiak körében továbbra is él a képzet, hogy az igazi férfi nem mutatja ki az érzelmeit. Pedig mi, nők éppen az ellenkezőjét keressük! Olyan férfit, akinek van egy érzékeny oldala is, akivel mély beszélgetéseket lehet folytatni. Nem hogy kevésbé látjuk férfiasnak a pasit, aki tud sírni, csak még jobban megszeretjük.

Tudósok is vizsgálták, hogy milyen az igazi férfi. Íme néhány meglepő eredmény:

Szemkontaktust tart. Ez nem csak magabiztosságot sugall, de sokkal emberibbé is teszi. Arról nem is beszélve, hogy amíg a szemedbe néz, biztosan tudod, hogy nem a dekoltázsod bámulja.

Kutyás. A kutatások egyértelműen azt mutatják, hogy a nők jobban vonzódnak azokhoz a férfiakhoz, akiknek kutyájuk (esetleg macskájuk) van és jól bánnak vele. Feltehetően az apaszerephez hasonlítják a gazdiságot, de az is igaz, hogy eszméletlen aranyos tud lenni, amikor egy férfi odavan egy kutyáért.

Szőrös. Na persze nem chubakkát keressük, de a legtöbb nő egyetért abban, hogy egy kis arcszőrzet szinte minden férfinek jól áll. Legyen az borosta vagy egy jól ápolt szakáll, sokkal férfiasabb tűnik tőle viselője.

Szerény – vagy legalábbis nem felvágós. Lehet, hogy csak jó színben akar feltűnni előtted, de ha az első randin végig arról beszél mi mindent ért el és mi mindene van, jó eséllyel nem lesz második.

Természetesen ezek egyike sem kőbevésett szabály, hiszen teljesen szubjektív, hogy kinek milyen az igazi férfi. Te hány tulajdonsággal értesz egyet? Mit tennél még a listához?

Mit várhatsz az egyedülálló, ötvenes férfiak táborától?