Ilyen a boldog házasság – Idézetek egyenesen Michelle Obamától

Boldog házasság idézetek Michelle Obamától

Mi kell hozzá és hogyan változik egy boldog házasság? Idézetek, tanácsok, elméletek ezrei segítenek a választ kutató férfiaknak és nőknek. De ezek akkor igazán hitelesek, ha megbízunk annak a véleményében, akitől a tanácsokat halljuk. Ki lehetne jobb példa erre, mint az Obama házaspár? A világ egyik leghíresebb és legsikeresebb házaspárja 28 éve van együtt, ez alatt pedig megtanultak ezt-azt a tartós párkapcsolatról. A jó házasság titka abban rejlik, hogy meg kell küzdeni érte!

Mióta csak betette a lábát a Fehér Házba, Michelle Obama hihetetlen népszerűségre tett szert. Közvetlen stílusa, kedvessége és a világhoz való hozzáállása nők millióit inspirálja. Nem beszélve arról, hogy őszintén beszél a házasságáról – annak buktatóival, nehézségeivel együtt. Életrajzi könyvében nyíltan írta le, milyen nehéz időszakokat éltek át Barack-kal és hogyan segített kapcsolatukon a párterápia. Esetükben pedig őszintén hisszük is, a hullámvölgyek ellenére remek párt alkotnak és a boldog házasság mintapéldájaként szolgálnak.

“Ez a kapcsolat (a házasság – szerk.) lehet identitásunk egyik fő alappillére, ami minden egyes nap örömöt, plusz értelmet és támogatást hoz az életünkbe… de egy dolog biztos: ehhez rengeteg munka és őszinteség is kell – magunkkal és partnerünkkel szemben is.”

De nem fenékig tejfel egy boldog házasság – Idézetek a házasság nehézségeiről

Emellett pedig Michelle nem titkolja, hogy voltak időszakok, amiket nem volt könnyű átvészelniük. Az ilyen hullámvölgyek jól mutatják, hogy a tartós és erős párkapcsolat sem jelent non-stop boldog házasságot. Ezek az idézetek az árnyoldalát is bemutatják:

“Voltak idők, amikor úgy éreztem, legszívesebben kilökném Barackot az ablakon. Azért mondom így, mert fontos tudnotok, hogy ezek milyen erős érzések ilyenkor. De ez nem jelenti azt, hogy lelépsz. Ezek az időszakok hosszú ideig is tarthatnak, akár évekig is.”

Michelle hozzáteszi – “Miután mi sokak számára vagyunk példaképek, fontos, hogy őszinték legyünk és kimondjuk, hogy normális, ha időnként úgy érzed, hogy ki akarsz lépni a házasságodból. Én is éreztem így.”

Számukra a párterápia és a kommunikáció volt a megoldás, nem beszélve arról, hogy soha nem szűnt meg az egymásba vetett hitük. Ha Te is éppen egy hullámvölgyben vagy pároddal és úgy érzed, feladnád, adjon erőt a szebb jövő kép.

“…Ha ennyin múlna egy házasság, Barack-kal már sokszor megtörtünk volna, pedig nagyon erős a kapcsolatunk. Ha feladtam és elsétáltam volna azokban a nehéz időkben, lemaradtam volna arról a rengeteg szépségről is, ami együtt ért minket.”

Idézetek és kiemelt kép forrása: People, Hello Magazin

Lebilincselő életrajzi könyvek, amik egyszerre szórakoztatnak és inspirálnak