Így változtasd meg az életedet 30 nap alatt!

Bármely kihívás kibírható, ha csak 30 napig tart
Bármely kihívás kibírható, ha csak 30 napig tart

Úgy érzed, a napi rutin mókuskerekében éled az életedet? Monotonul telnek a hetek és unod már a hétköznapokat? Íme a 30 napos kihívás, melynek segítségével változtathatsz. 

30 napig bárki lehetsz

Hallottál már Morgan Spurlockról? Ő az amerikai dokumentumfilm-készítők egyik kiemelkedő alakja, aki 30 Days című sorozatával került be a köztudatba. A filmsorozat lényege, hogy Morgan minden hónapban más emberek, embercsoportok életét kezdi el élni. A leghíresebb epizódokban 30 napra börtönbe vonult, minimálbérért kezdett dolgozni vagy kipróbálta a muszlim vallást. Hihetetlen érdekes szociális felfedezések kerekedtek ki a remekműből, mely megihlette Matt Cuttsot is.

A 30 napos kihívás arra motivál, hogy változtassunk egyhangú életünkön, és kipróbáljunk valami újat. Új hobbikkal gazdagíthatjuk az életünket, vagy akár megszabadulhatunk káros szokásainktól is. A feladat egyszerű: szabj meg valamit, amit 30 napon keresztül követned kell! Például járj biciklivel dolgozni, egyél meg mindennap egy almát, vagy ne igyál alkoholt 30 napig.

Nem szól örökre

Legtöbben azért félünk változtatni, mert nem hisszük, hogy egy életlen át fenn tudjuk tartani a változást. Nem akarunk csalódást okozni saját magunknak, amiért nem sikerült leszoknunk a cigarettáról, ezért inkább meg sem próbáljuk. A 30 napos kihívás legnagyobb előnye, hogy nem örökre szól.

Ha nem élvezted, hogy biciklivel jártál munkába, újra autóba ülhetsz. Ha rájöttél, hogy a vegán életmód nem neked való, újra elkezdhetsz húst enni. Ha viszont azt érezted, jót tett közérzetednek a káros szenvedélyek megvonása, bátran kibővítheted a 30 napot.

Lehetőségek tárháza

A 30 napos kihívásnak köszönhetően akármit kipróbálhatsz. Belevetheted magadat az újdonságokba, az izgalmakba, végre tényleg változtathatsz. Hónapok telnek-múlnak anélkül, hogy igazán számítanának. Itt az ideje, hogy értelmet adj nekik, fűszerezd meg az életedet!

Mihályi Fruzsina

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>