Így tehetsz otthon a gyorsan zsírosodó haj ellen!

Természetes megoldások gyorsan zsírosodó haj ellen

Hiába mosol hajat, másnapra ismét zsíros és lelapul? Számtalan nőt érint a probléma, amire a leggyakoribb megoldás az ismételt hajmosás szokott lenni. Így aztán végül már naponta, kétnaponta mosod a hajad és ugyanúgy zsírosodik. Mit tehetsz, ami tényleg hatásos a gyorsan zsírosodó haj ellen? Próbálj ki természetes megoldásokat!

A zsírosodás hátterében a túlzott faggyútermelés áll. A túl gyakori hajmosással csak azt éred el, hogy a faggyútermelés tovább erősödik, így nem hogy jót tennél, de még árthatsz is hajadnak. Helyette inkább próbálj ki néhány egyszerű trükköt otthon!

Hogyan moss hajat?

Ideális esetben hetente egyszer, maximum kétszer kellene hajat mosnod. Próbáld lecsökkenteni a hajmosások számát, amíg ezt el nem éred. A köztes időszakot kibekkelheted száraz samponnal vagy trükkös frizurákkal, amik elrejtik zsíros hajad.

Válassz kifejezetten zsíros hajra való sampont és lehetőség szerint törekedj a természetességre, a minél kevesebb vegyszert tartalmazó termékekre! A sampont csak a fejbőrödre vidd fel, alaposan masszírozd be, majd bő vízzel öblítsd le. Hajmosáshoz langyos vizet használt, a forró vízzel árthatsz érzékeny fejbőrödnek. Ügyelj rá, hogy alaposan kiöblítsd a sampont maradékát, mert ez is hozzájárulhat a túlzott zsírosodáshoz.

Hajápolókat mindig csak a hajvégekre vigyél fel, fejtetődre soha, hiszen így még több olajat juttatsz a fejbőrre. A hajtövekre és fejbőrödre próbálj ki hetente egyszer egy faggyútermelést mérséklő hajpakolást, az agyagpakolás például csodákat tehet fejbőröddel.

Egészen bagatell dolognak tűnhet, de próbálj kevesebbszer a hajadhoz nyúlni. Az ujjaidon levő zsír ugyanis a hajadhoz, a fejbőrödhöz tapad, ami még inkább zsírosnak mutatja a hajad.

Próbálj ki természetes megoldásokat a gyorsan zsírosodó haj ellen!

Teafaolaj

A teafaolaj nyugtató hatású és segít a faggyútermelés szabályozásában. Önmagában azonban túl erős lenne, ezért pár cseppet a samponodba csepegtetve használd. Ezután moss vele hajat a szokásos módon.

Almaecet

Az almaecetes hajöblítés áldásos hatásairól is írtunk már. Ha még nem próbáltad ki, hát itt az ideje, ugyanis a gyorsan zsírosodó haj ellen is szuperül alkalmazható! Hetente egyszer használd, néhány hét után pedig láthatod is a hatását.

Csalánlevél

A csalánsampont régóta a zsíros haj ellenszereként tartják számon, de kipróbálhatod a csalánteás hajöblítést is. Egyszerűen főzz le egy liter csalánteát, hagyd kihűlni, majd tedd egy szórófejes flakonba. Hajmosás után fújd be vele alaposan a hajad és öblítsd ki.

Aloe vera és citrom

Ehhez a csodás keverékhez adj két evőkanál aloe vera gélt egy evőkanál frissen facsart citromléhez, és öntsd fel egy csészényi vízzel. Hajmosás után alaposan masszírozd az előkészített keveréket a fejbőrödbe, valamint oszlasd el hajadon is. Hagyd hatni pár percig, utána alaposan mosd le.

A zsíros haj három hét alatt eltűnik, ha megfogadod a tanácsainkat