Így tartsd meg a férjedet!

A párkapcsolat folyamatos odafigyelést igényel
A párkapcsolat folyamatos odafigyelést igényel

Ha valami igazán nehéz egy hosszú évek óta tartó kapcsolat ápolásában, az bizonyosan a tűz életben tartása. Idővel azt mondjuk, a szerelem elmúlik, de mi van, ha mégsem lehetetlen, hogy örökké tartson? 

Ha valamit igazán akarunk, azért minden erőnkkel tenni fogunk, és ha valamiért megdolgozunk, akkor annak garantáltan lesz eredménye. Fogadd hát meg tanácsainkat, és adj okot férjednek arra, hogy nap mint nap újra beléd szerethessen!

Higgy magadban!

Nincs vonzóbb egy magabiztos nőnél. Légy tisztában erősségeiddel, ne vond kétségbe, hogy gyönyörű és értékes vagy! Nem várhatjuk el másoktól, hogy ki legyenek békülve velünk, ha mi sem vagyunk jóban saját magunkkal. Ha önbizalmat sugárzol, férjed is realizálja majd, mennyire csodálatos nő vagy. Sőt, a nehéz időkben magabiztosságodra és erődre fog támaszkodni.

Légy biztos magadban!

Amikor a féltékenység venné át a gyeplőt a párkapcsolat fölött, azonnal akadályozd meg! Légy biztos magadban és az értékeidben, és még annál is biztosabb a férjed hűségében! Ha olyasvalaki leszel, aki mellett vigaszt találhat a nehéz időkben, ha támogatást, szeretetet és biztonságot nyújtasz a férjednek, nem akar majd elpártolni mellőled.

Légy együttérző!

Ahhoz, hogy igazán megérthess valakit, mindig oda kell figyelned rá, a hallgatás a kulcs. Nem kell folyton ítélkezned párod hibái fölött, kerüld el a kritizálást! Házsártos házisárkány helyett légy inkább igazi barát, aki segít a bajban, akihez bizalommal lehet fordulni!

A párkapcsolat alapja: értesd meg magadat!

Nem csak az számít, hogy hallgatni tudsz, képesnek kell lenned kommunikálni is. Adj hangot érzéseidnek, vágyaidnak, hiszen ismered a mondást: néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Ne kapd fel a vizet, ne emeld fel a hangodat, és ne zárkózz el a másik fél megértésétől. Az asszertív kommunikáció, melyről korábban itt írtunk, nagyon sokat segíthet egyben tartani házasságodat.

Légy vidám!

A magabiztos nőhöz hasonlóan egy vidám nő is eszeveszettül vonzó. Mosolyogj, amennyit csak tudsz! Adj okot magadnak a vidámságra, ha épp hibázol, akkor is csak nevess jóízűen a balul elsült lépéseden! A nevetőgödröcskéid felvillanyozzák férjed mindennapjaid is. Miért akarna valaki otthagyni egy vidám, egészséges önbecsülésű nőt, aki ráadásul mindent megad, amire csak egy férfinak szüksége lehet? Na ugye!

Minden férfi más és más, de a te férjedet te ismered a legjobban. Te tudod, mire van szüksége, mit szeret benned. Összpontosíts arra, hogy felerősítsd azokat a tulajdonságaidat, amelyekért odavan, amelyekbe egykor beleszeretett! Járj a kedvében, figyeld a lépéseit, és hidd el, szerelmetek igazi összetartó erővé kovácsolódik majd!

(M.F.)

A cikk forrása itt >>