Így tartsd magad fiatalosan 50 felett is!

Így tartsd magad fiatalosan 50 felett is!

Ne bánd, hogy öregszel, csak arra ügyelj, hogy ne érezd magad öregnek! És ez egyáltalán nem lehetetlen, sőt. Néhány aprósággal és tudatos odafigyeléssel testben és lélekben is visszaforgathatod az idő kerekét. Mutatjuk a trükköket hozzá: így éld a mindennapjaid fiatalosan 50 felett is!

Egy felmérés szerint a 65 év feletti nők 60%-a érzi magát fiatalabbnak a koránál, míg érdekes módon a 18-29 évesek negyede van ezzel fordítva. A fiatalokat bedarálják a stresszes mindennapok, míg mi, az élettapasztalatunk révén sokkal könnyebben boldogulunk már ezen a téren.

Mire ügyelj a fiatalos külsőért?

A frizurád megkoronázza a megjelenésed

Hajad mindig legyen egészséges és ápolt! A huszonéves lányokon még jól mutathat a kócolt, “most keltem” hatású haj, de a frizura 50 felett már több törődést érdemel. Keress fel egy profi fodrászt, aki megtalálja a számodra ideális stílust és otthon is ápold rendszeresen tincseidet!

Nem maradhat ki a napi arcápolás

Mindig gondoskodj arcbőröd hidratáltságáról és egészségéről! Inkább szánj többet egy tényleg hatásos ránctalanító krémre, mint kenj az arcodra kétes eredetű és hatású krémeket. E mellett sajátíts el sminkelési praktikákat az arctípusodnak és stílusodnak megfelelően. Nem kell, hogy ujjnyi vastag vakolat legyen az arcodon, sőt! Maradj a kevesebb néha több elvénél, de arra a “kevésre” szánj időt reggelente.

Próbáld ki a rendszeres arc-és nyaktornát!

ad

Néhány egyszerű gyakorlat rendszeres elvégzésével feszesebbé és látványosan fiatalabbá varázsolhatod bőröd, ráadásul megszabadulhatsz a tokától is. Napi 5-10 percnyi, akár a TV előtt ülve is kivitelezhető mozdulatsorral sokat tehetsz a fiatalságod megőrzéséért.

Fűzd szorosabbra a kapcsolatod a fogorvosoddal!

A szép, fehér fogsor egészséged szempontjából is lényeges, de megjelenésednek is fontos eleme. Járj el a rendszeres fogászati kontrollra és ha szükséges, végeztesd el a kellő kezeléseket. Ezen kívül fogaid épsége érdekében redukáld le a cukor-és kávéfogyasztást. És persze, ha szép a fogsorod, használd is: mosolyogj sokat!

Lélekben is fiatalosan 50 felett

Küzdj a stressz ellen!

Sajnos a stressz egyre inkább mindennapjaink része, pedig egyáltalán nem kellene, hogy így legyen. Egészséged és fiatalságod szempontjából is káros, ha engeded, hogy felemésszed a hétköznapi stressz. Ahhoz, hogy le tudd küzdeni, először fejben kell eldöntened, hogy nem fogsz feleslegesen aggódni, mérgelődni és problémázni! A stresszfaktorokat nem tudod megváltoztatni, de azt igen, hogy te miként reagálsz rájuk! Ez persze egy hosszadalmas és tudatosságot igénylő feladat, de ha kitartóan figyelsz rá, kívül-belül megújulhatsz általa.

Alkalmazz pozitív pszichológiai gyakorlatokat!

A pozitív pszichológia egyenes út egy boldogabb, teljesebb élethez. Az ilyen gyakorlatok evidensnek, akár bugyutának is tűnhetnek, de ha beilleszted őket napi teendőidbe, hamar meglátod, hogy milyen remek hatással vannak rád.

Fiatalos testben fiatalos szellem

Ideje új élményeket és kihívásokat is keresned! Tölts több időt a természetben, szervezz programokat a barátaiddal és ne feledkezz meg a családoddal töltött minőségi időről sem! Remek hobbik és programok közül válogathatsz, amikkel feldobhatod a megszokott mindennapokat és még inkább élvezheted az életed.