Így szerethetsz bele újra a férjedbe

A jó házasság folyamatos odafigyelés eredménye
A jó házasság folyamatos odafigyelés eredménye

Néha úgy érzed, a férjed inkább a szobatársad, a legjobb barátod, mintsem a szívszerelmed? Ne aggódj, a jelenség teljesen világos. Minden éjjel ott horkol melletted, fejből fújja a bevásárló listát, és mindig tudja, mit nézzetek a tévében. Ezek az unalmasnak tűnő dolgok is mind gyönyörűek egy házasság hétköznapjaiban, de érthető, ha nem ver tőlük hevesen a szíved. Íme, néhány tipp, hogy a láng újra fellobbanhasson.

Nosztalgiázzatok!

Akárcsak a többi szerelmes pár, ti is átmentetek a rózsaszín ködön, megéltetek együtt olyan eseményeket, amelyektől a fellegekben éreztétek magatokat. Tarts a pároddal egy nosztalgia napot, amikor újra felkeresitek a kapcsolatotoknak fontos, régi helyszíneket. Hol volt az első randevútok? Hol kérte meg a kezedet? Hol köttetett a házasság? Hol mondtad meg neki, hogy terhes vagy?

A nosztalgia segíthet, hogy emlékeztessétek magatokat rá, hogy miért is szerettetek egymásba, és hogy a párotok még mindig ugyanaz a személy, aki akkor, évekkel ezelőtt volt. Utazzatok keresztül az emlékeitek univerzumán, és büszkén tekintsetek az életre, amit közösen építettetek ki!

Ne várj pillangókat a gyomrodba!

Ne akard túlromantikázni a nosztalgiázást, ne várd, hogy ugyanazok az érzések kerítenek majd hatalmukba! Persze a rózsaszín köd idején érzett eufória bódító tud lenni, de hidd el, egy érett házasság még annál is nagyobb örömet okoz. A fellángolásnál tartósabb és stabilabb érzés a szeretet. Becsüld meg azt, hogy van kihez hazamenned, hogy létezik egy biztos pont az életedben!

Mindig értékeld!

Minél régebb óta tart egy házasság, annál nagyobb hangsúlyt fektetünk partnerünk negatív tulajdonságaira. Tudatosítsd magadban, hogy a pozitív dolgokra kell fókuszálni! Fontos, hogy mindig éreztessük szerelmünkkel, hogy értékeljük és nagyra tartjuk őt. Sohasem szabad elkényelmesedni, ha a másik önbecsüléséről van szó. Ha elhanyagoljuk a másik érzéseit, könnyen egy harmadik fél verhet éket a házasság kötelékébe.

Az érintés nagyon fontos

Fogjátok meg újra egymás kezét, simogasd meg reggel, amikor felkel, adj neki puszit, amikor dolgozni megy! Az apró fizikai kontaktusok legalább annyira számítanak, mint a szex. Fedezzétek fel újra egymást, és legyetek gyengédek egymáshoz!

Legyenek titkaid!

Nem kell, hogy mindent tudjatok egymásról. Ha túlságosan elkényelmesedtek és egybeolvadtok, semmi érdekes sem marad bennetek egymás számára. Legyenek programjaid a férjed mellett is, ahogyan fontos az is, hogy hobbikkal is rendelkezz! Nem önzőség, ha megvannak a magad dolgai, sőt. Férjed érdeklődését is jobban felkelted majd.

Ismételgesd magadnak, hogy szerelmes vagy!

Ha belátjuk, ha nem, a belső dialógusok akkor is fontosak. Hatalmas befolyása van azoknak a szavaknak, amiket magunkban ismételgetünk. Ne a rosszra fókuszálj, a jó érzéseket sulykold magadba. Például ne kérdezgesd állandóan magadtól, hogy „szeretem még?”, inkább fogalmazz meg kijelentéseket, amelyek így kezdődnek: „azért szeretem, mert…”. Hidd el, az agykontroll kulcsfontosságú.

Ne feledd az örök küzdést!

Egy házasság életben tartása örök küzdést jelent, ezt sose felejtsd el! Csak mert fogadalmat tettek egymásnak, közösen vállaltok kölcsönt és gyerekeket, még nem lettetek egy életre összekötve. Mindennap újra és újra tennetek kell a házasságotokért és azért, hogy életben tartsátok a tüzet. Mindennap becsülnötök és értékelnetek kell egymást, ahogyan mindennap újra és újra meg is kell hódítanotok a másik szívét.

(M.F.)                                                                                         A cikk forrása itt >>

Így tartsd meg a férjedet!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>