Így ne válassz nászajándékot barátaid házasodó gyerekének!

A nászajándék kiválasztása sosem egyszerű
A nászajándék kiválasztása sosem egyszerű

Manapság ugyan csökken a házasodási kedv, de minden esküvői szezonban azon kapjuk magunkat, hogy valami frappáns nászajándékon törjük a fejünket. Ötvenes barátaink és ismerőseink sorra válnak örömszülőkké, mi pedig igyekszünk gyerekeik boldogságát ajándékkal is fokozni. Mutatjuk, miként ne válassz ajándékot, ha esküvőre hívnak! 

Az egyedi ötletek néha eltúlzottak

Az újdonsült házasok gyakran sok hasznavehetetlen és elcsépelt ajándékot kapnak a násznéptől. Gondoljunk csak az amerikai filmekre, amelyekben legalább tíz darab digitális képkerettel gazdagodnak főszereplőink. Jó ötlet lehet egyedi ötlettel előállni, azonban néhányan erősen túlzásba esnek. Nézzük meg a valaha volt legrosszabb nászajándékokat!

Párkapcsolati tanácsok ötveneseknek

Egy ötvenöt éves hölgy megnősülő fiának és párjának egy könyvvel kedveskedett. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha a könyv nem párkapcsolati tanácsokkal szolgálna az 50 fölötti olvasóknak. Egyébként a menyasszony 30, a vőlegény 32 éves volt.

Felkészítés a válásra

Könyvekből kifejezetten nehéz lehet a választás. Egy férfi például megnősülő unokaöccsének egy olyan olvasmánnyal „kedveskedett”, ami felkészít a válásra.

Papírtányér a bulira

Vannak, akik szeretnének beszállni az esküvő költségeibe. Az egyik örömapa barátja például több csomag papírtányért vett a friss házaspárnak. Tekintve, hogy a nászajándékokat a párok általában az esküvő után nézik meg, a papírtányérok nem tűnnek túl hasznos választásnak.

Az idegenek nagyot tévedhetnek

Az esküvőkön néha feltűnnek vendégek, akiket senki sem ismer. Ilyen volt valószínűleg az a nő is, aki egy törölközőt adott ajándékba az egyik menyasszonynak az esküvőn. A probléma csak annyi volt, hogy a névvel ellátott törölközőn a menyasszony nevének kezdőbetűjét sem sikerült eltalálni, nem hogy a teljes nevét.

A tökéletes nászajándék kiválasztása a barátaid és ismerőseid gyerekeinek valóban nem könnyű feladat, de a fenti esetek egy kis odafigyeléssel azért elkerülhetők.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>