Így működik a migrén piercing – stílusos fegyver a fejfájás ellen

Migrén piercing a mindennapos fejfájás ellen

Ha neked is rendszeresen fáj a fejed, kínoznak migrénes rohamok, nem is kell ecsetelnünk, hogy milyen borzalmas és kimerítő tud lenni. Az állandó fejfájás kihatással van a hangulatodra és a teljesítményedre is. Nem tudsz tőle koncentrálni, mindennapi teendőidnek eleget tenni – tehát idővel az életminőséged rovására is megy. Az mindennapos gyógyszerszedés alternatívájaként találtunk rá a migrén piercing létezésére, ami sokkal szélesebb körben bevett gyógymód, mint ahogy először gondolnád. Megmutatjuk, hogyan működik!

Miként hat a migrén piercing?

Tisztázzuk azért az elején, hogy tudományos kutatások még nem támasztották alá a migrén piercing hatékonyságát. Több ezer pozitív vélemény és visszajelzés alapján azonban elmondható, hogy számtalan nőnek segített már legyőzni a fejfájást.

A piercing az akupunktúra elvén fejti ki hatását. A fül tele van fontos akupunktúrás pontokkal, a piercinget pedig pont egy ilyenbe szúrják bele. Az általa kifejtett konstans nyomás stimulálja az idegrendszert és blokkolja a fájdalomreceptorokat, így csillapítja, sőt, sokaknál teljesen megszünteti a fejfájást.

Miután a fejfájásnak is különféle okai lehetnek, a migrén piercinget is két pontba szúrják:

  • a daith piercinget a fül belső kagylójában lévő porcba szúrják, főként a gyomor eredetű fájdalmakra hat
  • a tragus piercing pedig a fülcimpa feletti kis porcba kerül, és az időjárás okozta fejfájást enyhíti
Migrén piercing
Kép forrása: Pinterest

Miután mindkét típusú ékszer helye porcban van, a hagyományos fülbelövéssel ellentétben ezeket speciális eszközzel szúrják be. Emiatt kicsit jobban fáj, mint egy sima füllyukasztás, és a gyógyulási idő is hosszabb. Profi kezekben így sem kell aggódnod, pillanatok alatt gond nélkül túlleszel rajta.

Mi egyáltalán az akupunktúra?

Ez egy több ezer éve alkalmazott kínai gyógymód, amit leginkább különféle fájdalmak kezelésére használnak. Elmélete azon alapul, hogy a fájdalmakat – és más problémákat is – a testben lévő energiák egyensúlyának felborulása okozza. Az akupunktúra ezért arra irányul, hogy a test meghatározott pontjaira hatást fejtsen ki, mellyel újra egyensúlyt alakít ki.

Bár a nyugati orvostudományban nem alkalmazott módszer, hatékonyságát számos klinikai kutatás is igazolta már. Ilyen szempontból nézve a lényege, hogy a test bizonyos trigger pontjainak segítségével stimulálják az idegrendszer működését.

A kezelések során speciális tűket szúrnak a test pontjaiba, éppen ezért mindig szakember végzi, aki pontosan tudja, hová szúrhat anélkül, hogy eret vagy ideget érne vele.

Ezt a módszer használja fel a migrén piercing is, ami esetében maga a piercing veszi át a tű szerepét, és a beszúrástól folyamatosan stimulálja az akupunktúrás pontot.

Egy visszafogott piercing még stílusos kiegészítő is lehet

A migrén piercing annyira elterjedt lett az elmúlt években, hogy millió fajtát találsz belőle. Az egészen aprócska egyszerű karikától a strasszokkal kirakott vagy éppen szív formájú piercingig válogathatsz. Egy csinos piercing öltöztet is, éppolyan trendi kiegészítőd lehet, mint kedvenc nyakláncod.

Rosszul tehát nem járhatsz: jó esetben a hosszú ideje kínzó fejfájásodtól is megszabadít, de az biztos, hogy feldobja a megjelenésed.

Kínában találták ki, elterjedt gyógymód, mi az?

Források: WebMD, MedicalNewsToday

Kiemelt kép forrása:
Woman photo created by jcomp – www.freepik.com