Így lesz biztonságos és szórakoztató az online video chat

Tartsd a kapcsolatot barátaiddal online video chat segítségével!

Neked is hiányoznak a barátaid, az együtt töltött csajos esték? Nehéz időszakot élünk, de így is nagy szerencsénk, a digitális korban éljük meg. Hiszen bár személyesen nem is találkozhatsz barátnőiddel, sőt, tágabb családoddal sem, az online térben bármennyi időt együtt tölthettek. Mit és hogyan használj hozzá? Mutatjuk, milyen programokkal biztonságos az online video chat!

Miért jobb a telefonálásnál az online video chat?

Egyrészt, mert ingyenes, ami elég nyomós érv. Te is biztosan tapasztalod, hogy ha belelendülsz a régi barátnőkkel a csevegésbe, egy-másfél óránál hamarabb nem fejezitek be. Hónap végén pedig ezek a kellemes, vidám beszélgetések óriási telefonszámlákba fordulnak át. Ezzel szemben az online beszélgetés ingyenes – már ha ügyelsz rá, hogy wifit használj, különben a havi adatmennyiséged bánja.

Másrészről, így láthatod szeretteid arcát. Főként az ilyen hosszú, nehéz időszakok során fontos, hogy erőt tudj meríteni belőlük, ehhez pedig nagy segítség, ha nem csak a hangjukat hallod. Az online video chat lehetővé teszi, hogy komplett összejöveteleket szervezz, szinte épp úgy, ahogyan egyébként szoktátok.

Milyen felületet használj?

Számtalan online video chat program lelhető fel az interneten. Azonban sokan aggódnak az adathalászat, kártevő szoftverek és egyéb visszaélések lehetősége miatt, ezért is érdemes olyan programot választanod, ami kellően széles körben használt és ismert. És bár a legtöbb nagy cég nevéhez is fűződik adathalász botrány az elmúlt évekből, még mindig ezek a legbiztonságosabbak.

Messenger video chat

ad

A Facebook Messengeren keresztül egyetlen kattintással video chatet kezdeményezhetsz. Ez a megoldás már csak azért is kézenfekvő, mert úgyis ott beszélgettek írásban is. A video chat minősége általában jó, a kipróbálható effektek pedig magukban is egy órás szórakozást biztosítanak.

Google Hangouts

A Hangouts egy minden Google-fiókkal rendelkező felhasználó számára elérhető online video chat program. Nem kell tehát más hozzá, mint egy gmail-es e-mail cím. A fiókodba belépve a bal oldali menüben találod az ikonját, ahonnan rögtön indíthatsz is hívást.

Zoom

A Zoom az elmúlt időszak legnagyobb nyertese, felhasználóinak száma két hónap alatt többszörösére nőtt. Ezzel egyidőben természetesen felmerültek adatbiztonsági kérdések is, de ha hihetünk a híreknek, mára ezeket a problémákat elhárították. Az ingyenesen használható programot nem kell telepítened, és az előzőekkel szemben sem Facebook, sem Google fiók nem szükséges hozzá.

Hogyan használd őket?

Próbáld meg úgy felfogni, mintha valóban személyes találkozók lennének. Készítsd elő kedvenc italod, esetleg egy kis nasit. Ha teheted, ülj ki a kertbe vagy a teraszra. Erősebb háttérzaj esetén használt fülhallgatót, hogy elkerülhesd az online video chat beszélgetések átkaként elhíresült mondatokat, mint “Most hallasz?”, “Várj, kicsit odébb megyek” és hasonlók.

Eleinte talán furcsa lesz az effajta beszélgetés, de rendszeresítsétek és nagyon hamar megszokod!

Szívmelengető gondolatok a barátságról