Így könnyíti meg egy korszerű szemüveg a munkavégzést

Munkavédelmi szemüveg

Nem is gondoljuk, hogy egy korszerű szemüveg mennyit segíthet a munkavégzés során. Sokszor hosszú órákon keresztül ülünk a számítógép előtt, szemünk már elfáradt, sokat hunyorgunk, de még mindig dolgozunk. Valaki a gyártósoron ugyanígy órákon keresztül dolgozik, a szeme tele van porral, égő, viszkető érzéssel küzd. Ezekre a problémákra tökéletes megoldást nyújthat egy megfelelően kialakított védőszemüveg. A Rapidus Optika kimagaslóan képzett csapatával kitűzte a célt, hogy bármilyen optikai jellegű kihívásra megoldást találjon. Felnőtt, gyermek és céges látásvizsgálatot biztosítanak, melyeket szemészorvos vagy diplomás optometrista munkatársak végeznek el. Ezt követően a látszerészek a hatalmas választékból segítenek kiválasztani a számodra tökéletes szemüveget annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból és a látásodból.

Kinek ajánlott a számítógépes védőszemüveg használata?

Mindenkinek szüksége lehet ilyen szemüvegre, aki napi 4 óránál több időt tölt a monitor előtt. Ugyanis a képernyő előtti munka 70%-kal nagyobb vizuális igénybevételt jelent, mint bármilyen másik munkavégzés.

Mikor lehet szükségünk ilyen szemüvegre?

  • Ha a munkavégzés során sokszor hunyorgunk a képernyő előtt.
  • Ha napi szinten küzdünk fejfájással.
  • Ha kevésbé hatékonyan tudjuk elvégezni a feladatokat.
  • Ha a munkaidő nagy részében fáradtak vagyunk, szemünk fáj és viszket.

A védőszemüveg hallatán nem mindenkinek jelenhet meg elsőre pozitív kép a fejében. Talán azt gondoljuk, hogy divatjamúlt, előnytelen, kényelmetlen a viselése és még a munkavégzést is akadályozza.

Azonban egy személyre szabott védőszemüvegnél ilyen nem fordulhat elő. Rengeteg márka, szín és forma közül választhatunk, mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Egyedi, stílusos, az életkörülményednek és munkádnak megfelelően kialakított. Nemcsak egy divatos kiegészítője lehet a mindennapoknak, hanem a munkavégzésed során is megállja a helyét.

40 éves kor felett különösen fontos szemünkről megfelelően gondoskodni. Hiszen ekkor szemünk már veszít alkalmazkodóképességéből, gyorsan elfárad, könnyebben léphet fel rossz közérzet. Ezért olyan szemüveglencse választása lehet megfelelő, mely a lencsén belüli dioptriaváltozással biztosítja az éles látást közelre és távolra egyaránt.

A munkavédelmi szemüvegekről

A védőszemüvegek említésénél nem szabad megfeledkeznünk a munkavédelmi szemüvegekről sem.

munkavédelmi szemüvegek legalább annyira fontosak, mint a számítógépes védőszemüveg, hiszen segítségükkel sok esetben megakadályozhatjuk a munkahelyi balesetek bekövetkezését.

A szakértők nem győzik hangsúlyozni a szem védelmét azok számára, akik olyan munkát végeznek, mely során szemük veszélynek van kitéve. Például forgácsolás, köszörülés vagy laboratóriumi tevékenység. A szemünk a legsérülékenyebb érzékszervünk, ezért kiemelt gondoskodást igényel.

Egy jó védőszemüveg titka, hogy modern, könnyű, személyre szabott. Így viselője is szívesen használja. Manapság már több divatos munkavédelmi szemüveg közül is válogathatunk, amit később otthonunkban is használhatunk, például egy felújítás során.

Azonban, ha munkavédelmi boltokban található szemüveget választunk, nem feltétlenül biztos, hogy a megfelelő hatást érjük el vele. Több probléma is felmerülhet: nem illeszkedik az arcunkhoz és a szemgödrökhöz, nagyobb az eszköz megsérülésének esélye, illetve nem használható hosszútávon.

A személyre szabott védőszemüveg kialakítása során figyelembe kell venni a speciális lencse és keret megfelelő kialakítását is, hiszen minden munkakör más védelmet igényel. Így az optikában készített szemüvegnél biztos lehetsz benne, hogy számodra a legmegfelelőbb védelmet nyújtja a munkavégzésnél.

Rapidus Optika munkatársai biztosítják számodra a személyre szabott védelmet, legyen szó akár számítógépes védőszemüvegről, akár munkavédelmi szemüvegről. Szűrőbuszukkal az ország bármely pontjára házhoz viszik az éles látást. Vigyázzunk együtt szemünk védelmére!