Így kerüld el a baleseteket borotválás és szőrtelenítés közben!

A borotválás és a szőrtelenítés a szépségápolás része
A borotválás és a szőrtelenítés a szépségápolás része

Sok előnnyel jár, ha az ötvenes és hatvanas éveinket éljük. Ezek közül az egyik, hogy magabiztosabban érezzük magunkat a bőrünkben. Még mindig a tőlünk telhető legjobb külsőt szeretnénk, de a testünk formája és mérete miatti aggódás a múlté. 

Milyen gyakran szükséges a szőrtelenítés 50 fölött?

Ahogy öregszünk, egész testünkön kevesebb szőr nő. Ez azt jelenti, hogy kevesebb szőrtelenítés is elég, hogy elérjük a megszokott, sima bőrt. Ennek ellenére az 50 fölötti nők nem hagynak fel a szőrtelenítés rituáléjával. A szőrtelenítés gyakoriságáról te döntesz, de tudnod kell, hogy a bőrfelület előkészítése mindig nagyon fontos.

A szőrtelenítés általános nehézségei

A szőrtelenítés életünk bármely szakaszában nehézségekkel jár, ezért fontos figyelembe venni a következőket: ha a szemed már nem olyan jó, akkor nehézkes lehet megállapítani, bőröd melyik részén végeztél és melyiken kell még átmenni párszor. A borotvahab és a szappan segítségedre lehet, és még a bőrödet is védi. Próbálj meg minél lassabban és óvatosabban haladni a pengével, így nagyobb eséllyel kerülheted el a horzsolást és a vágást.

A borotválás és a szőrtelenítés csak a tennivalók egy része

Ha csinos akarsz maradni az ötvenes és hatvanas éveidben is, akkor a szőrtelenítés csak a folyamat egy része. Ide tartozik kézfejed hidratálása is, a körmeid festése vagy a szemöldököd karbantartása.  Akár úgy döntesz, hogy folytatod a szőrtelenítést az ötvenes éveid után is, akár természetesen szeretnéd tovább élni az életed, a korod legnagyobb előnye, hogy nem kell megfelelned senkinek, kizárólag önmagadnak. Bármelyiket is választod, a lényeg, hogy jól érezd magad.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>