Így éld túl a futball-világbajnokságot feleségként

Egy világbajnokság a tévében neked jelenthet több szabadidőt
Egy világbajnokság a tévében neked jelenthet több szabadidőt

Nem érted, miért köti le a férfiakat egy focimeccs? Miért feszül az ér a homlokukon, ha az ellenfél csapata gólt lő? Mitől olyan érdekes egy tucat színészkedő férfi labdakergetése? Ha te is azok közé a feleségek közé tartozol, akik háttérbe szorultak az idei futball-világbajnokság miatt, akkor ez a cikk neked szól.

Minden csak a fociról szól

Kétévente nyáron, másfél hónapokra teljesen elveszítjük férjeink figyelmét. Fenekük a fotelre, tekintetük pedig a képernyőkre tapad, és gondolataik csak az Európa- vagy világbajnokság körül forognak. Nincs ez máshogy idén sem, a nyár fele a labdarúgásról szól. Mit tehetnek a futballért kevésbé rajongó, elhanyagolt feleségek?

Használd ki az énidőt!

Nem muszáj a kardodba dőlnöd és figyelemért küzdened. Másfél hónapot te is kibírsz a férjed teljes odaadása nélkül, sőt, még akár előnyödre is fordíthatod ezt az időszakot. Végre itt a nagyszerű lehetőség arra, hogy magaddal törődj.

Ülj be egy kád vízbe, amíg a meccs tart, vagy menj el csavarogni a barátnőiddel! Vidd el sétálni a kutyát, böngészd kedvenc internetes portáljaidat, vagy kezdd el olvasni a régóta polcon porosodó regényedet! Garantált, hogy a férjednek nem jut majd eszébe zargatni téged a 90 perc alatt.

Legyél mellette!

Ha főként az zavar, hogy a világbajnokság miatt alig töltötök együtt időt, hát ülj mellé a kanapéra! Nem muszáj nézned a meccset, de kedvenc könyvedet mellette is olvashatod, a laptopot mellette is az öledbe veheted, de akár a nyári manikűrödet és pedikűrödet is elkészítheted a nappaliban. Ha férjed közelségére vágysz, szervezd át teendőidet a tévé légterébe! De vigyázz, nehogy hangzavart csapj, mert abból még óriási perpatvar kerekedhet!

Adj egy esélyt a focinak!

Nem kell logikát keresned férjed fanatizmusában, és nem kell megértened a labdarúgás szabályait sem, ha nem szeretnéd. No, de lehet, hogy téged is beszippantana a futballőrület, ha nyitottan állnál hozzá. A párod biztosan értékeli majd az érdeklődésedet. Jól esik majd neki, hogy odafigyelsz arra, amit szeret.

Fogadjatok!

Izgalmassá teheted a meccset, ha fogadást kötsz rá. Nem szerencsejátékra buzdítunk, de egy-két családon belüli fogadás megfűszerezheti az élményt. Megtehetitek voksaitokat a nyerő csapatra, a gólszámra, vagy csak egyszerűen a szögletszámra is. A tét pedig lehet házimunka vagy a kalandvágyóbbaknak némi hálószobai újítás.

Mihályi Fruzsina

Így szerethetsz bele újra a férjedbe

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>