Így dobhatod fel a tavalyi ruháidat

Gardróbcsere helyett legyünk kreatívak
Gardróbcsere helyett legyünk kreatívak

A „nincs mit felvennem” szállóige nem csak a fiatal lányoktól származik. A nők többsége hamar megunja régi ruhadarabjait, így azok hiába hömpölyögnek és állnak kilószámra a szekrényükben, mégsem elégítik ki tulajdonosaik igényeit.

Nagyszerű trükkök segítségével most régi ruhadarabjainkból vadonatújakat varázsolhatunk, így a „gardróbcsere” minimális összegből megúszható.

Látogasd meg a varrónődet!

Ha tavalyhoz képest sikerült leadnod pár kilót, add be a ruháidat egy kis karcsúsításra a varrónődhöz vagy a hozzád közel lévő ruha-expresszhez. Amint a testalkatodhoz passzolnak a darabjaid, máris jobban érzed magadat bennük. Nem kell rögtön gardróbcsere ahhoz, hogy hozzád passzoló darabokat birtokolj.

Gombok és brossok

Olykor egy-egy extra gomb vagy díszes bross is csodákra képes. Az átalakításokat, díszítéseket végezheted te magad is, de kérhetsz segítséget a varrónődtől is. Hidd el, egy kis kreativitás egészen biztosan olcsóbb lesz, mint egy komplett gardróbcsere!

Nagytakarítás

Ütöttek-kopottak a bőr cipőid és táskáid? Nem biztos, hogy azonnal kukába kell vágnod őket. A megfelelő polírozó szerek segítségével olyan ruhadarabjainkat, kiegészítőinket is vadonatújjá varázsolhatjuk, amelyekről korábban már lemondtunk.

Új szettek

Dobáld ki a szoba közepére a gardróbod tartalmát és alkoss olyan szetteket, amiket előtte még sosem viseltél. Párosíts merészen, rugaszkodj el a földtől, így más színben látod majd a ruhásszekrényedet. A kapszula gardróbról is érdemes olvasnod, melynek fogalmát egy profi stylistunk egy korábbi cikkben már ismertette velünk.

Viselj rétegeket!

A régi felsőket teljesen új színben tünteti fel egy divatos dzseki vagy egy blézer. Nem kell mindent kidobni, vagy rögtön mindenből újat venni. Lehet, hogy egy új felső réteg bőven elegendő ahhoz, hogy ne und azt, amit viselsz.

Alakformáló fehérneműk

Az alakformáló fehérneműk csodákra képesek. Segítségükkel a régi ruhadarabok teljesen máshogy festenek rajtunk. Mindenképpen megéri beszerezned párat, ha frissebb külsőre vágysz.

Elő a varrógéppel!

Az internet tele van „Készítsd magad!” című videókkal, melyek rengeteg inspirációt nyújtanak ahhoz, hogy a régi ruhadarabjaidból újakat varázsolhass. A régi pulóverekből például készíthetsz sálat, sapkát vagy kesztyűt, a hosszú nadrágokból pedig rövid nadrágokat. A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, ne félj szörfözni az interneten!

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

5 férfias ruhadarab, amire minden nőnek szüksége van