Így aktiváld passzív nyelvtudásodat tanfolyam és tankönyv nélkül!

A nyelvtanulás a mindennapok része lehet
A nyelvtanulás a mindennapok része lehet

A nyelvtanulás mindenki életében játszott már szerepet, de sokan nem tudják kamatoztatni az előnyeit. Ha nem használjuk az idegen nyelvet, elkopik a tudásunk. Most megmutatjuk, hogyan aktiválhatod passzív nyelvtudásodat, mindenféle drága szolgáltatás nélkül.

Tanfolyamok és tankönyvek?

Az „újrakezdő” nyelvtanfolyamok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Sokunknak azonban nincs se motivációja, se pénze arra, hogy beiratkozzon rájuk. Ráadásul a nyelvtudás pont azért kopik ki a fejünkből, mert nem használjuk a mindennapokban. Mit sem érnek a tankönyvek és a tanfolyamok, ha nem építjük be hétköznapjainkba is a nyelvtanulást. Pár egyszerű tanácsot megfogadva életed részévé varázsolhatod az idegennyelv-tudást.

Módosítsd az alapbeállításokat!

A 21. században már fontos szerepet játszanak életünkben az elektromos készülékeink. Naponta akár több órát is képesek vagyunk nyomkodni őket. Állítsd át menüd nyelvét a létező összes elektromos kütyün (telefon, számítógép, DVD lejátszó stb.)! Az aktiválni kívánt nyelv így körülvesz majd téged a mindennapokban.

Ints búcsút a szinkronhangoknak!

Kétségtelen, hogy a magyar szinkronipar első osztályú. Érthető, ha hiányoznának a karakteres magyar hangok, de a nyelvtudás érdekében megéri lemondani róluk. Az idegen nyelvű filmek és sorozatok jelentősen segítik a nyelvtanulást. Keress a tévében is célnyelvedet használó csatornákat! Így a nyelvtanulás szórakozásként épülhet be a hétköznapjaidba.

Válassz tanuló társat!

Van a környezetedben olyan, aki szintén beszél valamennyit a gyakorolni kívánt nyelven? Álljatok össze! Egyezzetek meg abban, hogy egymással csak azon a nyelven beszélhettek, írásban és szóban egyaránt. Kölcsönösen hasznos paktum lesz ez számotokra. Együtt könnyebb.

Tandem

Nincsenek emberek, akikkel gyakorolhatnád az adott nyelvet? Ma már szuper alkalmazásoknak köszönhetően egyszerűen fejlesztheted idegennyelv-tudásodat. A Tandem nevű alkalmazást letöltheted telefonodra, és anyanyelvűekkel cseveghetsz rajta. A világ különböző pontjairól ismerhetsz meg új embereket és élettörténeteket, miközben a kívánt nyelvet is gyakorlod.

Haladóknak

Ha te igazán elszánt nyelvtanuló vagy, azt tanácsoljuk, a Google-t is a tanulni kívánt nyelven használd. Legyen szó a napi hírekről, vagy egy új receptről, ne magyarul keress rájuk! Lehet, hogy több idődbe és szótárazásba fog kerülni az olvasgatás, de garantáltan fejlődik majd a nyelvtudásod.

Mihályi Fruzsina

További cikkeink hasonló témában:

Az Alzheimer-kór kihívója: a nyelvtanulás

Könnyű a gyereknek, nehéz a felnőttnek, mi az?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>