Idősebb korban sem késő céget alapítani

Vállalkozás indítása 50 felett

Akár még idősebb korunkban is alapíthatunk saját céget.

Az idősebb korosztály nagy részére nem igazán jellemző, hogy mernek váltani és nagyot álmodni. Az álmot lehet, hogy megengedik maguknak, de lépni nem igazán mernek. Hiába van meg valakinek a tehetsége, a tőkéje ahhoz, hogy önálló vállalkozásba kezdjen, és saját céget alapítson, sokan nem merik azt a bizonyos első lépést megtenni, pedig a kutatási eredmények is azt mutatják, hogy az idősebb korban indított vállalkozások sokkal sikeresebbek, mint azok, amelyet a tulajdonosa 20 vagy 30 évesen alapított. Kíváncsi vagy, mi az oka annak, ha idősebb korban sikerre visszük a vállalkozásunkat? Mutatunk is néhány választ!

Több az élettapasztalat

Idősebb korban sokkal több az élettapasztalatunk. Minden téren. Jobb az emberismeretünk, jobban tudjuk, hogy mit akarunk és az üzleti érzékünk is sokkal jobb, amit jobban is tudunk kamatoztatni. Mindemellett több a türelem is, amire szükség is van, hiszen egy üzleti vállalkozás nem egy-két nap alatt hozza el azt a bizonyos sikert és anyagi fellendülést.

Nagyobb az ismeretségi kör

Életünk szinte minden szakaszában barátságokat kötünk, új emberekkel ismerkedünk meg. Ezek az emberi kapcsolatok felbecsülhetetlenek lesznek, miután belevágtunk életünk vállalkozásába. Egy idősebb ember hatékonyabban építi ki az emberi kapcsolatait, amelynek kiemelkedő szerepe és jelentősége van az üzleti életben.

Tudja, mit akar

Egy 40-50 éves ember már határozottabb a céljait illetően és elszántabb is azok megvalósításában. Az élettapasztalat sokat segít az objektivitás fenntartásában. Több lehetőség közül hatékonyabban ki tudja választani azt az egy utat, amely költséghatékonyabb, és produktív módon segíti az üzleti tervei megvalósításában.

Jobb döntéseket hoznak

A fiatalokra még elsősorban az érzelmek alapján történő döntés jellemző. Hiába diktál valami egészen mást a józan ész, hajlamosabbak az érzelmeikre hallgatni. Az idősebbek épp ellenkezőleg cselekszenek, sokkal inkább hallgatnak az eszükre, mint a szívükre.

Több a lehetőség

Egy fiatal korlátozott élettapasztalattal, kapcsolati hálóval és tőkével rendelkezik, míg egy idősebb személyre épp az ellenkezője érvényes. Ezek külön- külön is sikerre vihetnek egy vállalkozást, együttesen pedig olyan erejük van, ami valóban elhozza azt a bizonyos sikert a vállalkozás életében, amiről a vállalkozás indítója talán álmodni sem mert soha.

Magabiztosság jellemzi

Idősebb korban már tudjuk, mit akarunk, a hátunk mögött van egy csomó kudarc, amiből tanultunk, és azt is tudjuk, hogy minél keményebben küzdünk, annál nagyobb eredményeink lesznek. Ezek a tapasztalatok még hiányoznak egy fiatal életéből, ezért is tapasztalják meg sokkal később annak a bizonyos sikernek az ízét.

A cégalapítás első lépései

Amikor valaki belevág a cégalapításba, először is arról kell döntenie, hol legyen a székhelye, ugyanis ma, Magyarországon egyetlen cég, vállalat és vállalkozás sem működhet székhely nélkül. A 2006. évi V. 7§ (1) törvény g rendelkezik a székhellyel kapcsolatban: „A cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.” A cég székhelyét cégtáblával szükséges jelölni. Ugyanennek a törvénynek a további rendelkezése (7§ (4)): „Cég székhelye, telephelye és fióktelepe olyan ingatlan lehet, amely a cég tulajdonát képezi, vagy amelynek használatára – ideértve a székhelyszolgáltatás útján biztosított székhelyhasználatot is – a cég jogosult.”

A leendő cégvezető székhelyszolgáltatót is választhat. A cégtulajdonos a szekhelyszolgáltatas.eu igénybevételével nagyon sokat könnyíthet a saját feladatain. Egy jól működő székhelyszolgáltató minimális költségek mellett, nagymértékben tudja segíteni egy vállalkozás, illetve egy cég működését.

Magyarország első számú székhelyszolgáltatója, az országosan 21 irodával rendelkező Logosz Cégcsoport, közel százfős szakembergárdával szolgálja ki új és jelenlegi ügyfeleit. A Logosz Cégcsoport nem csak a székhelyszolgáltatásban lehet a segítségünkre, hanem a cégalapításban, a cég adásvételben, a cégmódosításban és a bélyegzőkészítésben is.