Ideje felkutatni a családfádat!

A családfakutatás segít jobban megismerni önmagunkat
A családfakutatás segít jobban megismerni önmagunkat

A genealógia, vagyis a származástan rengeteg mindenre jó. Ezerféle oka lehet az embernek arra, hogy nekiálljon családfája felkutatásának. Legyen szó unaloműzésről, kíváncsiságról vagy gyakorlati kérdésekről, a múlt feltérképezése mindenkinek sok érdekességet tartogat. 

A családfakutatás praktikus oldala

Nem is gondolnád, milyen hasznos lehet egy családfa. Utánanézhetsz például az egészségügyi adatoknak, melyek segíthetnek feltérképezni az öröklődő betegségeket. Érdekességekre is bukkanhatsz, például találhatóak-e híres emberek az őseid között. A kutatásnak köszönhetően tisztába kerülhetsz családod történelmével, amelynek eredményeként sok érdekes történetre lelhetsz.

Amennyiben örökbe fogadtak, előfordulhat, hogy a családfakutatás segít abban, hogy megtaláld vér szerinti szüleidet, nagyszüleidet. Amint találsz egy nyomot, máris sínen vagy. Extrémebb esetekben a múlt feltárása rántja le a leplet a családi titkokról. A kutatások közben például megeshet, hogy megkérdőjeleződik a vér szerinti apa kiléte.

A családfakutatás filozófiai oldala

A genealógia elsősorban az emberi kíváncsiságot elégíti ki. A családfakutatás egy titokzatos, spirituális utazás, melynek következményeként többet tudhatunk meg identitásunkról. Mind a múltunkra, mind a jelenünkre, de még a jövőnkre is hatást gyakorol. Választ kapunk arra, honnan jöttünk, miért vagyunk ezen a világon, és hogy mi fog történni velünk a későbbiekben. Gyakorlatilag a világ vallásainak alaptanításait is ez a három kérdés képezi.

Őseid történetei ösztönzően hathatnak rád. Amikor szembesülsz azzal, hogy elődeid mennyi nehézségen mentek keresztül, erőre kaphatsz, hogy megküzdj saját démonjaiddal. Ha megtudod, miket értek el az életben, lehet, hogy a benned lévő lehetőségeket is motiváltabban aknázod majd ki.

Izgalomra vágysz?

Most igazi detektív lehetsz, és évtizedekre visszanyúló titkokat leplezhetsz le. Az élvezet garantált, hiszen múltad felfedezése rengeteg izgalmat tartogat. Nem csak te, de rokonaid is boldogok lesznek, ha elkészül a hatalmas családfa. Ajándéknak is tökéletes lehet, szerintünk mindenképp megéri belevágni a kutakodásba. Készen állsz rá, hogy megtudd, ki is vagy valójában?

(M.F.)

A cikk forrása itt >>