Honnan tudhatod, hogy nem a tested, hanem a lelked fáradt el?

A kimerültség lelki okokra is visszavezethető
A kimerültség lelki okokra is visszavezethető

A léleknek, akárcsak a törött csontoknak, időre van szüksége ahhoz, hogy meggyógyuljon. Fáradtnak, erőtlennek és betegesnek érezheted magadat, mindezeket pedig a fizikai gyengeség jeleinek tudod be. Pedig előfordulhat, hogy nem az immunrendszeredet, hanem a lelkedet érte a kimerültség.

Állandóan le akarsz feküdni

Lehet, hogy a lelked fáradt el, ha minden nap azt érzed, legszívesebben csak az ágyban feküdnél. Nagyon nehezen kelsz ki az ágyból, éjjelente mégis sokszor álmatlanul forgolódsz.

Több fizikai fájdalmad is van

Ismét a tested üzen, de könnyen lehet, hogy a lelked kimerültségéről. A gyakori hányinger, szédülés, fejfájás és hasfájás sok esetben nem fizikai betegség tünetei.

Nem tudod, mit érzel

Ha valaki azt kérdezi, hogy vagy, nem igazán tudod, mit kéne felelned a kérdésre, hiszen még magadnak sem tudod megfogalmazni, mi játszódik le benned.

Túl intenzívek az érzéseid

A boldogságot és a szomorúságot egyaránt fokozott intenzitással érzed. Az egyik percben még csordultig van a szíved szeretettel, míg a másikban a legapróbb dolgon is képes lennél elbőgni magadat.

Megijeszt a jövő

Ha a jövőre gondolsz, könnyen frusztrált és bizonytalan leszel, hiszen fogalmad sincsen róla, merre kéne tovább haladnod. Úgy érzed, egy helyben rekedtél, ennek oka pedig nem más, mint a lelki kimerültség.

Semmi energiád sincsen

Fizikailag totálisan kimerült vagy, minden lépés nehezedre esik, pár lépcsőfok után máris kapkodod a levegőt. Erőtlen vagy, a testmozgás nem tesz se boldoggá, se fittebbé.

Több negatív érzés is kavarog benned

Féltékenység, szorongás, düh és neheztelő gondolatok kereszttüzében telnek a mindennapjaid. Szeretnél megszabadulni a keserűségtől, de valamiért mégsem sikerül. A negatív elme bizony a kimerült lélek árulkodó jele lehet.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Ha ezeket felismered magadon, érzelmileg és mentálisan is kimerültél

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>