Honnan tudhatod, hogy megcsalnak?

Megcsalnak-e?
Megcsalnak-e?

Fényt deríteni párunk románcaira könnyebb, mint valaha. Üzenetek, e-mailek és telefonhívások is fennmaradhatnak egy óvatlan mozdulat után. Mindenki ismeri a klasszikus jeleket. Fogyás, új zenei vagy öltözködési ízlés. Ha úgy érzed, a szokásostól eltérően viselkedik a párod, mutatunk pár jelet, ami lebuktathat egy esetleges megcsalást. 

Megváltozott szókincs

Figyelni kell, milyen szavakat, szókapcsolatokat használ élettársunk. Ha például hirtelen feljajdul, hogy ”Uramatyám!”, és ezt a kifejezést sosem használtátok eddig, máris gyanút ébreszt. Ha sok időt tölt a szeretőjével, biztosan átvesz tőle pár kifejezést.

Változik a napirend

Eddig mondjuk minden este óramű pontossággal ért haza, megvacsorázik, majd megsétáltatja a kutyát. Most azonban egyből a zuhanyzóba siet, vagy éppen tölt magának 4 cent whiskyt, amit általában csak hétvégékre tartogat.

Egyedül vezet

Általában együtt ugrotok autóba, hogy elintézzétek a napi teendőket. Mostanában egyre több indokot talál arra, hogy egyedül töltsön pár percet. „Csak a boltba ugrom sportújságért, nem akarlak untatni.”

Nézni szabad

„Láttad, ahogy a kedves szomszéd megnézte a feneked?” – kérdezi mosolyogva. „Az a jóképű orvos igazán a te eseted!” – cukkol téged. Ilyenkor kíváncsi vagy, hova tűnhetett a féltékenysége. Nem titok.

Hirtelen szakértő lesz

„Tudtad, hogy Amerikának van a legnagyobb kutyapopulációja?”- véletlenszerűen hoz fel ehhez hasonló tényeket egy olyan témákban, amik igazából sosem érdekelték. Lehet, hogy kezdi átvenni a szeretője érdeklődési körét.

Bambulás

A férfi, akinek mindig mindenre volt válasza, most nem találja a szavakat. Az agya kisült a hazugságok és kifogások tömkelegétől, amelyeket összehordott. Amikor véletlenül megkérdezed, mikor volt utoljára az IKEA-ban, szinte már láthatod a fogaskerekek működését a fejében: „Mondtam neki, hogy az IKEA-ba megyek? Mit mondhattam, mit akarok venni? Próbál sarokba szorítani? Lebuktam?” Amíg ezt mind átgondolja, te csak egy kínos bambulást látsz az arcán.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>