Hogyan vedd könnyen az öregedést? Tippek 50 felett!

50 felett

Gyerekként a szülinap az év legszebb napja, amikor elhalmoznak ajándékokkal. Fiatalkorunkban csak egy újabb ok az ünneplésre és a barátokkal töltött időre. Azonban elérkezik az az idő, amikor minden évben ijesztőbb érzés ránézni a tortára, mert túl sok gyertya van rajta. 50 felett pedig sokan igyekszünk inkább nem tudomást venni a születésnapokról. Pedig az öregedés egyáltalán nem olyan negatív dolog, amilyennek beállítják. Mutatunk néhány tippet arra, hogyan fogd fel pozitívan!

Az ötven már nem ugyanaz az ötven

Tartsd szem előtt, hogy a várható élettartam jóval magasabb, mint szüleid és nagyszüleid idejében. Régen az ötvenes évek valóban ijesztőek lehettek, főként a nők számára, hiszen azzal, hogy a gyerekek kirepültek, lényegében véget ért a társadalom által rájuk szabott feladat. Szerencsére ma már középkorúnak lenni egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne előtted további 20-30-40 boldog év, melyet úgy töltesz meg emlékekkel, ahogy Te szeretnéd!

“A öregedés nem a fiatalság elvesztése, sokkal inkább a lehetőségek egy új szintje.” – Betty Frieden

Vedd magad körbe jó emberekkel!

A munka, gyereknevelés és otthoni teendők között sokan hajlamosak vagyunk kevesebb időt emberek között tölteni, mint kellene. Azonban 50 felett a gyerekek már kirepültek, az így felszabadult időt és energiákat pedig magadra tudod fordítani! Tölts több időt barátaiddal, szerezz újakat, és szervezz magadnak rendszeres programokat! Magad is hamar észreveheted, hogy megfiatalodsz, ha aktívan és vidáman töltöd a napjaid ahelyett, hogy otthon ülnél a TV előtt.

Gondolkodj pozitívan!

Legyen a pohár félig tele akkor is, ha az öregedésről van szó. A korodat kifejező szám helyett gondolj arra a sok élettapasztalatra, amikre szert tettél az évek során! Vedd számba a sikereket amiket elértél, és a sikereket, amiket gyermekeid a te segítségeddel értek el!

És a legfontosabb: ne állj meg itt! 50 felett sem áll meg az élet, még számos kalandokkal teli év áll előtted, melyeket úgy töltesz meg, ahogy te szeretnéd.

Tegyél érte, hogy meghazudtolhasd a korod!

Nem hiába írunk sokat az egészséges életmódról és a mozgás fontosságáról. Ügyelj az étkezésedre, fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt, és ne feledkezz el a sportról sem! Nem kell, hogy minden napod az edzőteremben töltsd, de iktass be az életedbe heti 3×1 órányi mozgást – olyan mozgást, amit élvezed. Nem is kell feltétlenül kimozdulnod hozzá, nappalidban is tökéletes terepet tudsz teremteni egy kis testmozgásnak.

Légy büszke a korodra!

Sokakat kap el a kapuzárási pánik, és próbálják rosszabbnál rosszabb módokon visszahozni a fiatalságukat. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy miniszoknyákba préseled magad, 10 cm-es tűsarkúban jársz a piacra is, és bárhova is indulsz, fél órán keresztül sminkeled magad. Ehelyett inkább alakítsd ki stílusod elegáns és sikkes darabokkal, és sugározz egészséges önbizalmat!

“Végtére is nem az évek számítanak az életedben, hanem az élet, melyekkel az éveket megtöltöd” – Abraham Lincoln

Tippek az 50 feletti, kicsattanó önbizalomért