Hogyan válasszunk férfi mellényt?

A mellény számos esetben lehet jó választás

A mellény egyike azon ruhadaraboknak, ami elég megosztó. Van, aki nagyon szereti, mások nem igazán tudják hova tenni, nem látják át, hogy mikor lenne rá szükség és mikor nem. Pedig egy nagyszerű átmeneti ruhadarab, és néha éppen ez jelenti a megoldást az öltözködési problémáinkra a tavaszi és az őszi, se nem hideg, se nem meleg hónapokban.

A mellény ráadásul nem utolsó sorban remekül fel tud dobni egy teljesen hétköznapi szettet, köszönhetően annak, hogy nagyon sokféle található meg a kínálatban, például a Bolf webáruházban.

Mire is valló a mellény?

A mellény technikailag egy ujjatlan kabát, mely lehet vastagabb vagy vékonyabb. Anyagát tekintve is nagyon különböző változatokban fordulhat elő: farmer, bőr, steppelt, gyapjú stb., a végtelenségig lehetne folytatni a sort. Nyilvánvalóan az aktuális divat is valamennyire meghatározza, hogy milyen mellények népszerűbbek éppen, mostanában a farmer és a steppelt lekörözhetetlen.

A mellény kiváló választást jelent akkor, amikor az átmeneti hónapokban a kabáthoz már meleg van, de egy szál pulcsihoz még hűvös. Vagy éppen az az időszak van, amikor reggel még nagyon hideg a levegő, és fáznánk pulcsiban, de délutánra felmelegszik, és csak cipeljük magunkkal a fölöslegessé vált kabátot. Mindenkinek ismerős, ugye?

Nos, a mellény ilyenkor nagyon jó szolgálatot tud tenni, mert annyira azért nem meleg, mint a kabát. A hűvösebb időszakban pont annyit tesz még hozzá a ruházatunkhoz, hogy ne fázzunk, de azért nem olyan sok, hogy szakadjon rólunk a víz, ha a nap folyamán feljebb kúszik a hőmérő higanyszála.

Sportosok előnyben!

A mellényről viszont tudni kell, hogy hacsak nem az elegáns, öltönyhöz való fajtáról beszélünk, akkor alapvetően inkább sportos ruhadarabnak számít, vagyis ebbe az irányba fogja eltolni a megjelenésünket.

Ennek megfelelően nem jó választás akkor, ha nem fér bele a lazább megjelenés. Kötött pulcsival is meglehetősen furcsán mutat egy steppelt mellény, illetve egy vászon- vagy öltönynadrághoz sem a legjobb választás. Tökéletes azonban egy farmerrel, melegítővel, vagy bármilyen sportosabb öltözettel.

Rengeteg típus létezik

A mellény azért is tudja remekül feldobni a megjelenést, mert nagyon sok különböző fajtája van, így mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább passzolót. Ami a színeket illeti, a szivárvány minden színe rendelkezésre áll, még a rikító, neon színek is, de persze a klasszikus szürke és fekete sem maradhat ki. Innentől kezdve csak az a kérdés, hogy mennyire szeretjük a feltűnést vagy mennyire maradnánk inkább háttérben. Előbbi esetben választhatunk feltűnő színeket és mintákat, utóbbi esetben maradjunk inkább az egyszerűbb vonalon.

A mellények is lehetnek kapucnisak vagy kapucni nélküliek, vízlepergetősek, cipzárasak, különböző anyagúak. A lehetőségek végtelenek, az egyéni ízlés és preferenciák alapján választhatunk közülük.

A mellénynek tehát abszolút van létjogosultsága a ruhatárunkban – ha jól választunk, akár a kedvenc darabunk is lehet!