Hogyan utazhatunk olcsón távoli, egzotikus helyekre?

Távoli tájakra is megtalálhatjuk az olcsó repülőjegy lehetőségét
Távoli tájakra is megtalálhatjuk az olcsó repülőjegy lehetőségét

Te is vágyakozva nézed a Maldív-szigeteken készült fotókat? Vonzanak Costa Rica esőerdői? Szívesebben töltenéd a telet Thaiföldön? 

Sokunk szívesen töltené idei vakációját inkább egy trópusi szigeten, mint az Adriánál, de nem tudjuk, hogyan valósíthatnánk meg nagyszabású tervünket. A repülőjegy árak egyre borsosabbak. Pár trükk ismeretében azonban elérhetőbbek az egzotikus helyek, mint gondolnánk.

Kulcsszó: rugalmasság

A legfontosabb, hogy alkalmazkodni tudj. Két tényezőt kell rugalmasan kezelned: az időt és a helyszínt. Például ha görcsösen ragaszkodsz ahhoz, hogy csúcsszezonban (július, augusztus, karácsonyi ünnepek) utazz el, akkor nagy eséllyel nem találsz olcsó repülőjegyet. Megéri a szabadságot akkor kivenni, amikor kevesebben tesznek ugyanígy. Akkor utazz el, amikorra jó ajánlatot találsz!

A helyszín kapcsán a kiindulási pontot kell figyelembe venned. Például ne csak Budapestről nézz induló járatokat, hanem a környező országokból is! Előfordulhat például az is, hogy Londonból indulva találsz extrém olcsó repülőjegyet. Megéri ilyenkor rácsapni a lehetőségre, ugyanis fapadossal pár ezerért is kijuthatunk Londonba.

Gondolkozz visszafelé!

A www.skyscanner.hu oldalon nem muszáj megadnod célállomást. Beütöd kiindulási helynek Magyarországot, és ár szerint rendezve már kapod is a legjobb ajánlatokat a világ minden pontjára. Nem muszáj előre megtervezned, merre utazol el. Bízd a sorsra, hogy mely ajánlatokat dobja ki neked elsőként!

A honlap ezen rugalmas funkcióját megéri kiaknázni. Például ha a Zöldfoki-szigetekre szeretnél elutazni, megnézheted, honnan a legolcsóbb az odajutás. Először állítsd be kiinduló helynek a szigetet, és nézd meg, hová lehet onnan a legolcsóbban elutazni. Nagy valószínűséggel így ugyanerre az útvonalra fordítva is olcsó lesz az ajánlat. Ha visszafelé gondolkozol, sokat megtakaríthatsz. Időigényes játék ugyan, de ha türelmesek vagyunk, olykor sokkolóan jó árú repülőjegyekre bukkanhatunk. Néha megéri feláldozni a kényelmünket több kis út keretein belül, hogy végül egy mesés szigeten köthessünk ki.

Mi is az az Error Fare?

Az Error Fare olyasmi, mint a Black Friday, a Glamour-napok és a karácsonyi leárazás egybegyúrva. Jól hangzik, igaz? Amikor a légitársaságok beárazzák a repülőjegyeket, gyakran hibáznak. A bakik gyakran a foglalási rendszerekig jutnak, így a hibás, alacsonyabb áron foglalhatók a jegyek. Így juthatunk el akár negyedannyi pénzért a világ bármelyik pontjára.

Rengeteg oldal figyeli éberen a légitársaságok oldalait, hogy amikor azok hibáznak, rögtön közvetíthessék nekünk a jó ajánlatokat. Megéri követni Facebookon az Utazómajmot, vagy a nemzetközi SecretFlying nevű oldalt. Így rögtön értesülhetünk a jó fogásokról.

Mihályi Fruzsina

Egy olcsó repülőjegy megszerzésének trükkjeiről korábban itt írtunk:

Hogyan juthatsz hozzá olcsó repülőjegyhez?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>