Hogyan tartható fenn a boldog párkapcsolat feszült időszakban?

A boldog párkapcsolat nehéz időszakban is fenntartható

Nehéz időszakokban a legfontosabb, hogy értékeld a párod és figyelmet fordíts kapcsolatotokra. Nem hiába a „jóban – rosszban”, ilyenkor ismerszik meg az igazán boldog párkapcsolat! De mire ügyeljetek, hogy fenn tudjátok tartani a harmóniát? Tartsátok be a következő 4 szabályt, hogy minél könnyebben viseljétek a bezártságot!

A boldog párkapcsolat alapja a kommunikáció

Éppen abból adódóan, hogy közösen élitek meg ezt az időszakot, mindketten tudjátok, hogy vannak jobb és rosszabb napok. Beszéljetek róla! Legyetek őszinték az érzéseiteket illetően a másikkal, a megfelelő kommunikációval problémáitok jelentős részét egyszerűen kezelni tudjátok.

A legfontosabb szabály, hogy legyetek türelmesek egymással! Ha párodnak rossz napja van, semmihez nincs kedve vagy éppen apróságokon húzza fel magát, ne vedd magadra, inkább segíts neki kilendülni a hullámvölgyből.

A munka-magánélet egyensúlya otthon is fontos

A home office sokaknál jelenti azt, hogy nincs vége a munkaidőnek. Mindig van még mit csinálni, még akkor is, ha letelt a 8 óra? Próbálj meg határt szabni magadnak, otthon is tartsd be a munka-magánélet közti egyensúlyt!

Másrészről legyen külön, elszeparált helyetek dolgozni, hogy ne zavarjátok egymást. A legjobb, ha külön helyiségben is lehettek, de ha erre nincs lehetőségetek, legalább alakítsatok ki saját kis zugokat. Ez nem csak a koncentrációban fog segíteni, de abban is, hogy minél kevesebb legyen a konfliktus a munka miatt.

Összezárva is legyen időtök magatokra és egymásra is

Az énidő nagyon fontos a harmonikus, boldog párkapcsolat fenntartásához. Mindkettőtöknek szüksége van rá, hogy kikapcsolhassatok, feltöltődhessetek. Lehet ez akár olvasás, edzés, egy nagy séta a környéken vagy egy forró fürdő. De ügyelj rá, hogy rendszeresen hagyj időt magadnak és engedd ugyanezt párodnak is.

Másik oldalról, attól még, hogy nagyjából éjjel-nappal együtt vagytok, szükségetek van minőségi időtöltésre is. Ebbe nem számít bele, ha te mosogatsz, míg párod a TV-t nézi. Tartsatok otthon randi estéket: készítsetek közösen vacsorát, bontsatok fel egy üveg bort, beszélgessetek vagy nézzetek filmet együtt.

Elég egyetlen ölelés is, és a fizikai kontaktus miatt szervezetetek oxytocint termel, amitől máris jobban fogjátok érezni magatokat. Ha az idő összefolyása vagy a teendők sokasága miatt úgy érzitek, nem jut már időtök egymásra, illesszétek be a napirendbe! Egyezzetek meg, hogy minden második nap este 8-tól együtt vagytok – sőt, nem csak vagytok, hanem időt töltötök együtt -, és tartsátok is be!

Ne hagyjátok el magatokat!

Az otthonlét nem jelenti azt, hogy ne kellene adnod magadra. Nyilván nem kell minden nap felöltöznöd és sminkelned, mintha valahova indulnál, de azért ügyelj rá, hogy párod ilyenkor is vonzónak lásson. A foltos, kinyúlt melegítődet hagyd a szekrényben és ne feledkezz meg a fésűről sem! Gondolj vissza, milyen volt kapcsolatotok elején! Ugye, hogy még korán reggel is tetszeni akartál párodnak? Tégy így most is!

Az eredeti cikk forrása itt.

A hosszan tartó szerelem három aranyszabálya