Hogyan szerezzünk barátokat 50 felett? Hasznos tippek és tanácsok

Hogyan szerezzünk barátokat?

Régen olyan egyszerűen ment minden: az iskolában mindenhol új emberek vettek körül, szinte maguktól kötődtek a barátságok. Aztán ezek nagy része lemorzsolódott. Legtöbbjüknek családja lett, sokan messze is költöztek. Talán nem is érezted hiányát, hiszen a gyerekek és a munka mellett amúgy is kevés szabadidőd maradt. Aztán a gyerekek kirepültek és hirtelen temérdek időd lett. Legközelebbi barátnőiddel is sokkal többet tudsz találkozni, de szívesen ismerkednél új emberekkel is, 50 felett azonban már sokkal nehezebb. Hol és hogyan szerezzünk barátokat felnőtt korban?

Találj csoportos hobbit

Lehet az sport, művészet, akár egy új nyelv tanulása. Mindenképpen duplán jól jársz, hiszen önmagad fejleszted, közben pedig új emberekkel veszed körül magad. Ha rendszeresen visszajársz ugyanazokra az órákra, egy idő után elkerülhetetlen lesz, hogy szorosabb viszony alakuljon ki köztetek néhány ottani társaddal.

Már csak azt kell eldöntened, hogy milyen órákra jársz szívesen. Szeretsz énekelni? Keress egy kórust! Új sportot próbálnál ki? Találd meg a hozzád legközelebbi szimpatikus fitness termet és böngész át az órarendjét! Önbizalmad szeretnéd fejleszteni? Keress az interneten társalgó klubokat, önfejlesztő köröket.

Önkénteskedj

Az önkéntes munka remek időtöltés, amivel még másokon is segíthetsz. Ráadásul abban is biztos lehetsz, hogy azok az emberek, akikkel az önkénteskedés során találkozol, azonos érdeklődésűek, mint te. Így pedig könnyebb lesz kapcsolatot kialakítanod velük.

ad

Rengeteg különböző önkéntes szervezet között válogathatsz, biztosan megtalálod az érdeklődésednek megfelelőt. Vannak, akik gyerekekkel foglalkoznak, mások a természetet tisztítják meg szemétszedő akciókkal, megint mások a nehéz sorsú családokon próbálnak segíteni, de a kutyamenhelyek is mindig örülnek a szorgos kezeknek.

Fogadj örökbe egy kutyát

A kutya örökbefogadás önmagában is pozitívan hat az életedre. Állandó, odaadó társat kapsz vele, aki rengeteg örömöt csempész a napjaidba – és persze unatkozni sem hagy. Emellett másik pozitív hozadéka a kutyás társaság. Eljárhatsz kutyaiskolába vagy egyszerűen elmehetsz a legközelebbi kutyafuttatóba, ahol biztosan mindig fogsz új emberekkel találkozni. A beszélgetés témája is rögtön adott, hiszen melyik gazdi ne imádna a kutyájáról beszélni? Nagyon egyszerűen köthetsz így új barátságokat és egy új négylábú legjobb barátod is lesz.

Ezekkel a szuper lehetőségekkel már nem is nagy kérdés, hogy hogyan szerezzünk barátokat. Ráadásul akármelyiket is választod, testileg és lelkileg is feltöltődhetsz az új elfoglaltság által. De ha úgy érzed, hogy kevéssé vagy szociális típus, ezért nehezebben megy a barátkozás is, ásd magad mélyebbre a témában.

Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk az embereket?

Ha szeretnél konkrét elméleti és gyakorlati lépéseket tanulni, melyekkel új kapcsolatokra tehetsz szert, szerezd be a könyvet, melyet előtted már több mint 20 000 000 ember olvasott és hasznosított! Dale Carnegie világhírű könyve “sikerkalauz”-ként hivatkozik magára és olyan hasznos skilleket tanulhatsz belőle, melyekkel javíthatod kisugárzásod és magabiztosságod.