Hogyan szabadultam meg a gyomorfekélytől

gyomorfekély

Elmesélem Önöknek a saját történetem, mely hosszútávú helytelen életmódomnak köszönhetően gyomorfekély kialakulásához és a vele kapcsolatos kezelések nehézségeihez vezetett. Ugyan nem szívesen “lőném le a poént”, annyit elöljáróban elárulhatok, hogy a történetem szerencsés véget ért. Sikeresen megszabadultam a gyomorfekélytől és már hosszabb ideje egészséges életmódot folytatok. Térjünk most vissza a történet kezdetéhez…

Hogyan befolyásolta a helytelen életmód az egészségem

A munkanapjaim nagy részét egy számítógép mögött ülve töltöm, mely során  adminisztratív feladatokat látok el. Ritkán reggeliztem, igazság szerint reggel nem is nagyon volt étvágyam bármit is enni. Ennek hatására fáradékony voltam és kevés energiám volt. Hogy ezt megelőzzem, előszeretettel fogyasztottam kávét.

Az éhgyomorra fogyasztott reggeli kávé kombinációja a többi tényezővel, mint a mozgásszegény életmód, munkahelyi stressz és egészségtelen táplálkozás mind hatással voltak a kezdeti egészségügyi problémáimra. Gyomorfájás és gyomorgörcsök. Kezdetben azt gondoltam, hogy valami a gyomrom számára irritálót fogyasztottam, ezért kétnapos diétába kezdtem. Ám a problémáim továbbra is folytatódtak. Mivel az egészségügyi panaszok nem múltak el, épp ellenkezőleg, az állapotom tovább romlott, elhatároztam, hogy felkeresem az orvosom. Az orvosom által közölt diagnózis sokkoló volt.

Diagnózis : peptikus fekély a gyomromon

gyomorfájdalmak és gyomorgörcsök, melyek kísérő tünete állandó hasmenés volt, folytonos szenvedést okoztak. Bízva benne, hogy a gasztroenterológusnál tett látogatás után a  felírt gyógyszerek alkalmazása segít majd megszüntetni a panaszaimat, csalódnom kellett. Gyomortükrözés! Horrorbeavatkozás, mely során az orvos a szájon át egy endoszkóppal ellátott csövet vezetett be a gyomromba. Bár az orvos helyi érzéstelenítő alkalmazásával próbálta csökkenteni a beavatkozás kellemetlenségét, illetve biztosított, amennyiben nyugodtan, az orromon át veszem majd a levegőt, minden rendben lesz, soha többet nem szeretnék átesni egy ilyen beavatkozáson. Örülök, hogy nem hánytam össze az egész rendelőt. Mindenesetre a diagnózis – mely szerint gyomorfekélyem van, a hosszútávú helytelen életmódom logikus következménye volt.

gyomorfekély kialakulása gyakran a helicobacter pylori baktérium következménye. Kritikus esetekben a gyomorfekély sebészeti úton történő eltávolítása szükséges. Először viszont kipróbálunk egy nem invazív kezelést, mely során antibiotikum segítségével próbáljuk meg kiirtani a helicobactert. Ennek hatására a gyomorfekély begyógyulhat és nem lesz szükség operációra.”

 Ezek a kezelőorvosom szavai voltak, miután kiértékelte a leleteimet.

Hioszi masticha

Az antibiotikum nélküli gyomorfekély kezelése

Annak ellenére, hogy mindig bíztam a szakemberek véleményében, az antibiotikum szótól a hátamon futkosott a hideg. Az ANTI és BIO szavak egy kifejezésen belüli szereplése semmi természetesre nem utalt, innen ered az antibiotikumok iránt tanúsított ellenszenvem. Így kezdtem el az interneten olyan emberek valós tapasztalatai után keresni, akik már antibiotikum nélkül sikeresen legyőzték a gyomorfekélyt. Különféle tapasztalatokra bukkantam, voltak, akik a nyers fokhagyma vagy brokkoli fogyasztására esküdtek. Elképzelhetik, mennyire “örültem” ezen tanácsoknak, el sem tudtam képzelni, hogy bevezetem őket az étrendembe, tekintettel a társadalmi életemre és a munkahelyemre.

Tovább kutakodtam, míg rá nem találtam a hioszi mastichára. A mastichát illetően nem csak a nagymértékű pozitív felhasználói vélemény, de a masticha gyomornehézségekre és gyomorfekélyre gyakorolt pozitív hatásairól szóló tudományos vizsgálatok is meggyőzőek voltak.

Az interneten található viszonteladók összehasonlítása során rátaláltam egy eredeti hioszi mastichát forgalmazó tanúsítvánnyal rendelkező webáruházat, a www.masticha.hu-ra. A webáruház tanácsadással szolgál nem csak a mastichát, de más gyomorproblémákat illetően is. A tanácsadójukkal történő telefonos egyeztetés után két csomag Masticha Active-ot rendeltem, melyhez ingyen helikobakter tesztet kaptam, mellyel letesztelhettem a kezelés sikerességét a terápia után.

Hioszi masticha

Hioszi masticha és az életmódváltás

Tanácsadás során javasolták az étrendem megváltoztatását. Ez elsősorban azért volt szükséges, hogy a kezelés után a gyomorfekély ne térjen újból vissza. A következő lépések voltak szükségszerűek:

  • több mozgás bevezetése
  • a zsíros, rántott és irritáló ételek fogyasztásának korlátozása (gyomorfekély diéta)
  • az alkoholfogyasztás korlátozása
  • az éhgyomorra történő kávéfogyasztással való felhagyás
  • kevesebb stressz.

Be kell valljam, hogy az életmódváltás és a hioszi masticha rendszeres fogyasztása mellett már az első hét után éreztem a tüneteim csökkenését (gyomorfájás és hasmenés). Folytattam hát a kezelést az egy hónapos kúra tanácsa alapján, mely során két teljes Masticha Active csomagot használtam fel, hogy biztosan hatásos legyen a Masticha Active a gyomorfekély ellen. Mivel külső tüneteket már egy ideje nem éreztem, alig vártam a kezelésem sikerességének ellenőrzésére vonatkozó teszt elvégzését. A masticha terápia befejezése után vártam még egy hetet, hogy az eredmény objektív legyen és lám, lám:

Az eredmény – a helicobacter és gyomorfekély előfordulása negatív lett!

A helicobacter eltűnése a gyomromból azt jelzi, hogy a gyomorfekély be kellett, hogy gyógyuljon, aminek legjobb bizonyítéka, hogy a gyomorfekély tünetei nem tértek vissza. Viszlát gyomorszáj fájdalom, felfúvódás, hasmenés. Megértettem, hogy ahhoz, hogy ezek  a tünetek ne térjenek vissza, az egészséges életmód masticha nélkül is az életem rész kell hogy legyen. Ami kezdetben nehézséget okozott (a szokatlan), az most már természetes és sokkal jobban érzem magam testileg és lelkileg is. Végül, mindenkinek csak ajánlani tudom az általam leírt módszer és lépések alkalmazását hasonló tünetek esetén.