Hogyan rendezd át a ruhatáradat?

Így rendezd át ruhatárad

Van az a pont, amikor egyszerűen megelégeli az ember azt, ahogyan éppen tárolja a ruháit, cipőit a szekrényeiben – lehet szó arról, hogy rendetlenség alakult ki, vagy csak nem tetszik a sorrend, esetleg az évszakváltás hozza meg a kedvet a variáláshoz. Mindenesetre az mindig kielégítő érzés, amikor a megfelelő szekrényekben szépen berendezett ruhákon végighordozható a tekintet.

Akármelyik miatt is döntünk úgy, hogy ideje lecserélni vagy változtatni a ruhatáron, érdemes figyelembe venni, hogy adott ruhatípust hogyan kell tárolni, vagy mennyire szeretnénk, ha szem előtt lenne.

Hogyan kezdj neki

Az első fontos szempont, az a ruha kihasználtsága. Bátran szórjuk ki a földre vagy az ágyra a ruhákat, és indulhat a válogatás! Ne legyünk lágy szívűek: akármennyire is szép az a bizonyos felső vagy csinos a nadrág, ha szinte soha nem vettük fel, ráadásul még a cetlit sem vágtuk ki belőle, érdemes meggondolni, hogy miért is tárolja tovább a helyet a szekrényben. Rossz érv az “egyszer még talán belefogyok”, sem a “majd erre vagy arra a ritka alkalomra remek lesz”. Inkább adjuk tovább a gyermekünknek vagy ismerősünknek ilyen esetben.

A sérült ruhákat se tegyük már vissza a szekrényekbe. Ha teljesen szétesett a ruha, azt már csak a kuka fogja jól viselni.

Összehajtottan vagy fellógatva?

Vegyük figyelembe, mennyi helyünk van a fiókokban is: a fehérneműket, harisnyákat, zoknikat, amennyiben kialakításuk ellenére lyukasak vagy fáradt, fakóbb színűek, szintén adjuk át az enyészetnek. Ezeket a kevesebb helyet foglaló ruhaneműket érdemes komódokban tárolni: a fiókos kialakításnak köszönhetően rejtve maradnak a hálóba véletlenül bekukucskáló idegen szempárok elől, illetve az eloszlásnak köszönhetően hamar kialakítható egy átlátható struktúra. A még precízebb elrendezéshez akár belső elosztó falakat vagy kosárkákat is használhatunk.

Gyakorolhatjuk a hatékony és gyűrődésmentes hajtogatást is, ami a komódok esetében helymegtakarító és még több teret enged meg a kreatív, akár stílus, akár szín szerinti elrendezésekhez.

A másik irány a nyílt átláthatóság: szintén praktikus lehet egy nagy és zárt szekrény helyett a ruhaállvány is. Ezeken a hosszú vagy a kilógatást igénylő ruhák tudnak helyet foglalni, miközben az ízlésesen elrendezett látványukban gyönyörködhet az ember.

A fotó forrása:

BestPhotoPlus / Shutterstock.com