Hogyan lesz elviselhető a magányos karácsony?

A magányos karácsony csak elsőre hangzik rosszul
A magányos karácsony csak elsőre hangzik rosszul

A karácsony és a család kéz a kézben járnak. A szeretet ünnepét legtöbben szeretteinkkel töltjük valamelyikünk otthonában. De mi történik, ha valamiért ez nem jön össze, és egyedül karácsonyozol? Hogyan lehet szép a magányos karácsony? Mutatunk pár tippet.

Önkéntesség

Ha nem tudod családoddal tölteni az ünnepet, segíts azokon, akik hasonló cipőben járnak. A karácsony a békesség és a szeretet ünnepe. Segíts ételt osztani, esetleg vigyél meleg takarót az utcán rekedteknek. Így nem csak a saját, de mások karácsonyát is szebbé varázsolhatod. Adni jó.

Városnézés

Használd ki az üres utcákat, és járd be a környéket! Készíthetsz akár egy új profilképet is, garantáltan senki sem fog belelógni. Még időzítőt is beállíthatsz a kamerádra, nem lesz egy lélek sem az utcán, aki ellophatná.

Vissza a nyárba!

Alakítsd a szobádat egy nyári minibárrá. Szürcsölj koktélokat és egyél görögdinnyét, miközben nyári filmeket nézel. Odakint úgyis minden félhomályba borul, mint valami borzalmas Instagram szűrő. Te miért ne léphetnél kicsit vissza a nyárba?

Ne érdekeljen!

Feledkezz meg arról, hogy egyáltalán karácsony van és csináld azt, amit minden más szabadnapodon is. Jogod van a pihenésre és senki sem kötelezhet arra, hogy megünnepeld a karácsonyt tegyél, amit csak akarsz!

A karácsony úgy szép és kerek, ha összegyűlik az egész család, de a magányos karácsony közel sem annyira borzalmas, mint amilyennek első hallásra tűnik.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>