Hogyan lendüljünk túl az elutasítás okozta fájdalmon?

A szerelem 50 felett is kockázatos
A szerelem 50 felett is kockázatos

50 fölött már nem olyan egyszerű megkedvelni valakit. Megnyílni, sebezhetővé válni csak olyan előtt merünk, akivel tényleg el tudjuk képzelni a jövőnket. Éppen ezért esik annyira rosszul az elutasítás. Beleéljük magunkat egy új kapcsolat illúziójába, majd hirtelen jön a hideg zuhany.

A másik nem akar minket. Ettől azonban még nem leszünk kevesebbek.

Az elutasítás fájdalmas, de nem dől össze a világ. Íme, néhány jó tanács, hogyan lendülhetsz túl az elutasítás okozta csalódáson.

Támaszkodj a családodra, barátaidra!

Az elutasítás azt a téveszmét keltheti bennünk, hogy nem kellünk senkinek. Bizonyítandó, hogy ez mekkora badarság, forduljunk barátainkhoz, családunkhoz. Szeretteink társasága megnyugtat és elvonja a figyelmünket az elutasítás okozta letörtségről.

Sportolj!

A sport a rengeteg szervezetre előnyös hatása mellett az elutasítás fájdalmát is enyhíti. A fizikai aktivitás ugyanis endorfint termel és eltereli a figyelmed az önsajnálatról. Ezen felül az új izmok felfedezése és az eltűnt kilók nagyot lökhetnek az önbizalmunkon.

Mozdulj ki!

Egy séta a közeli erdőben emlékeztet arra, hogy a világ sokkal nagyobb, mint mi és a problémáink. Nem érdemes egy elutasítás miatt siránkozni, amikor annyi minden felfedezni való vár még ránk. Tehát ahelyett, hogy otthon siránkoznánk, mozduljunk ki túrázni vagy megnézni a naplementét.

Tarts szünetet a közösségi média oldalaidon!

Egy elutasítás után nincs is rosszabb, mint boldog párok posztjait látni a Facebookon. Még akkor is, ha tudjuk, a mosolygós képek mögött nem feltétlenül lakozik irigylésre méltó kapcsolat. Ettől függetlenül nem segít túllendülni az elutasításon. Jelentkezzünk ki a közösségi médiáról, és éljünk egy kicsit az offline világban is!

Élvezd a hobbid! A szerelem 50 felett sem unalmas.

Keressünk egy elfoglaltságot, ami teljes beleélést igényel, leköti a figyelmet és energiával tölt fel. Egy hobbit, amit élvezünk és örömmel űzünk. Ami rádöbbent, hogy az elutasítás nem a világ vége, és más is boldoggá tehet, mint az a bizonyos illető.

Keress fel egy terapeutát!

Szakember segítségét kérni nem jelenti azt, hogy baj van velünk. Normális, hogy nem mindenki képes egyedül túllépni az elutasítás okozta önbizalom vesztésen. Előfordulhat, hogy érzéseink egy berögződött mintát követnek, vagy egy régi sérelem miatt fájdalmasak. Egy jó terapeuta segít feltárni a háttérben húzódó problémákat és elősegíteni a gyógyulást.

Vissza a ringbe!

Az elutasítás feldolgozásának utolsó lépése az újrakezdés. Valószínű, hogy nem fogsz az első szembejövőbe szerelembe esni, de elzárkózni sem szabad. Időbe telik, mire megtaláljuk a megfelelő embert magunk mellé, de nyitott szívvel és türelemmel kell folytatnunk a keresést.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

„Azt tanácsolják, ne feküdjek le vele rögtön!” – Olvasói levél

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>