Hogyan lehetséges a szaunában ülve lefogyni?

A forróság és a fogyókúra találkozása a szaunában
A forróság és a fogyókúra találkozása a szaunában

A szauna segít a relaxációban, jót tesz a lelkednek és testednek egyaránt. Azt azonban talán nem tudtad, hogy a szaunázás működőképes fogyókúra is lehet. Ki ne szeretne ülve súlyt veszíteni? 

Hogyan segít a fogyásban?

A szauna hatására felmelegszik a testhőmérsékleted. A folyamat miatt tested keményen dolgozik, hiszen próbálja lehűteni magát. Mialatt a szervezeted próbálja megtalálni az egyensúlyt, kalóriákat éget el. A szauna gyorsítja a vérkeringésedet, és az izzadásnak köszönhetően sót és vizet veszítesz. Az anyagcseréd is felgyorsul, így a fogyókúra még hatásosabb lesz.

Tudtad, hogy fél óra szaunázással 300-500 kalóriát égethetsz el? Ez bizony felér egy órás izzasztó aerobic edzéssel. Nem is kérdés, hogy melyik a kellemesebb.

Hogyan használhat neked is?

Vitathatatlan, hogy a szaunázással kalóriákat égetünk el. Viszont ahhoz, hogy neked is használjon, fontos tisztában lenni egy-két információval. Önmagában véve nem elég a szauna, hiszen az izomzat építéséhez nem járul hozzá. Márpedig az alakformálás minden fogyókúra elengedhetetlen része. A legjobb, ha a szaunázást beépíted az életmódodba. Edzés után ülj be fél órára a melegbe! Nincs is jobb egy kis izzasztó levezetésnél.

Méregtelenítés

A szaunázás során víz távozik a testünkből és ennek köszönhetően fogyunk. A szauna legnagyobb előnye a méregtelenítés. A méreganyagok távozásának köszönhetően hatásosabb a zsírégetés, hiszen anyagcserénket nem gátolja tovább semmi.

Mi is az a Bikram jóga?

A forrójóga – másik nevén Bikram jóga – csoportban egy körülbelül negyven fokra befűtött teremben végzik a gyakorlatokat. Olyan ez, mintha óriási szaunában edzene az ember. Egy alkalom 90 perces és 26 pozitúrát tartalmaz. A gyakorlatok minden fő izomcsoportot igénybe vesznek. Ugyan egy foglalkozással csak 330 kalóriát égetsz el, de az nem csak víz lesz, így hatásosabb a fogyókúra, tartósabb az eredmény. A forrójóga egyre nagyobb népszerűségnek örvend, biztos te is találsz lakóhelyedhez közeli stúdiókat.

Egy korábbi cikkünkben a szauna egészségre gyakorolt hatásáról olvashatsz:

Így tesz szebbé és egészségesebbé a finn szauna

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>