Hogyan legyen szebb és tartósabb a manikűr?

A szép manikűr az ápoltság része
A szép manikűr az ápoltság része

Sokunkkal megtörténik, hogy időt és energiát nem sajnálva igyekszünk minél többet megtenni a tökéletes manikűrért, később mégis az erőfeszítés kárba megy.

Bosszankodunk, hogy megint lepattogzott a körömlakk és kezdhetjük az egészet elölről.  Ha szeretnéd, hogy a körmeid tartósak, ápoltak és igényesek legyenek, akkor mutatunk néhány tanácsot, amelyekkel te is sokáig elégedetten tekinthetsz az ápolt körmeidre.

Ezekre lesz szükséged a tartós eredményhez

  • körömápoló olaj vagy körömerősítő
  • körömlakklemosó
  • alapréteg a lakkozáshoz
  • jó minőségű körömlakk
  • gyorsan száradó fedőréteg

Ápold és erősítsd a körmeidet!

A tartós manikűrhöz elengedhetetlen, hogy a körmeink szépek és egészségesek legyenek. Ehhez ajánlott a drogériákban is megvásárolható körömerősítők használata, de te is készíthetsz otthon körömápoló olajat. Ehhez egy kis ricinus- és olívaolaj keverékére lesz szükséged. A körömerősítőknek köszönhetően erősebbek lesznek a körmeid, amelyek így kevésbé töredeznek.

Mindig tisztítsd meg alaposan a körmeidet!

Sokszor már az első lépésnél elrontjuk, hogy a manikűrünk tartós és szép legyen. Mielőtt nekikezdünk a lakkozásnak, fel kell készíteni a körmüket arra, hogy a végeredmény is tartós legyen. Ha korábbi körömlakk maradványok vannak a körmödön, akkor alaposan töröld át körömlakklemosóval, majd mosd is meg, hogy szennyeződésektől és zsírtól mentes legyen. Ezután érdemes még egyszer áttörölni körömlakklemosóval, és várni, amíg teljesen megszárad a köröm.

Reszeld és polírozd a körmeidet!

A körmeidet formáld egyenletesre a reszelővel, majd a felületét tedd simává egy körömpolírozóval. A legjobb megoldás, ha veszel egy 4 fázisú polírozót, és a számoknak megfelelően alkalmazod a körmeiden. Ez segít majd abban, hogy a körömlakk jobban tapadjon.

Használj alapréteget!

Ahogyan a sminket is az alapozással kezdjük, ugyanúgy kell alkalmazni ezt a módszert a körmeinknél is. Az átlátszó alapréteg hozzájárul ahhoz, hogy a körömlakk is tartósabb legyen, és sokkal nehezebben pattogjon le. Fontos, hogy a köröm teljes felületére kerüljön az alaprétegből, és addig ne állj neki a lakkozásnak, amíg nem száradt meg teljesen.

A megfelelő körömlakkot válaszd!

Ez mindenkinek egyértelmű lehet, de mégis sokan követjük el azt a hibát, hogy a nem megfelelő körömlakktól várjuk a tökéletes eredményt. Ha már összecsomósodott, besűrűsödött, akkor biztosan nem lesz se szép, se tartós a manikűr. A csillámos körömlakkok olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek hatásásra tovább lesz tartósabb a manikűr.

Vékonyabb rétegekben kend fel a lakkot!

Érthető, hogy szeretnénk minél gyorsabban végezni a lakkozással, de minél vastagabb rétegben visszük fel a lakkot, annál nehezebben is szárad meg, és annál nagyobb az esély rá, hogy buborékok keletkeznek majd a lakkban. Ehelyett inkább két-három vékonyabb rétegben kend fel a körömlakkot!

Használj fedőréteget!

Ahogyan az alapréteggel kezdjük a lakkozást, úgy fejezzük be a fedőréteg használatával. A végső fedőréteg lehetővé teszi azt, hogy csillogóbb és összességében még tartósabb legyen az egész lakkozás.

Hagyj elegendő időt a száradásra!

A lehető legrosszabb, amit elkövethetünk, hogy a hosszas és alapos procedúra után nem hagyjuk, hogy kellőképpen meg tudjon száradni a lakk. Szinte biztos, hogy veled is előfordult már, hogy nem száradt meg a körmöd, és egy pillanat alatt összekented az egészet. Meglepőnek tűnhet, de összességében 45 perc is szükséges ahhoz, hogy teljes mértékben meg tudjon száradni a lakk. A száradás után tedd hideg vízbe a körmeidet, és kerüld a következő órákban a magas hőmérséklettel járó tevékenységeket!

A bőrödet is ápold!

A gondos és alapos manikűr mit sem ér, ha a körmöket körülvevő bőr száraz és repedezett. A kézfejen alapvetően nagyon érzékeny a bőr, amely a hidegebb időszakban nagyon könnyen kiszáradhat vagy repedhet. Hetente egyszer, a hidratáló kézkrémek mellett használd a már említett ápolóolajokat is. A ricinus- és olívaolaj kombinációja rendkívüli mértékben ápolja és hidratálja a körmöket körülvevő bőrt, illetve a kézfejet is.

(H.N.)  A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>