Hogyan legyek boldog? – Kezdd az önszeretet fejlesztésével!

Hogyan legyek boldog? - Kezdd az önszeretet fejlesztésével!

Mindannyiunk célja az életben, hogy megtaláljuk a boldogságot. Az azonban, hogy ez kinek mit jelent, változó. Ha benned is gyakran felmerül a kérdés “hogyan legyek boldog?”, olvasd el cikkünket, segítünk!

A legfontosabb, hogy tudd, soha nem késő! Egy nehéz válás, egy csúnya szakítás vagy éppen a gyerekek kirepülése után is újra rátalálhatsz a boldogságra. Ehhez az első lépés az önszeretet gyakorlása, hiszen ha magaddal nem vagy jóban, hogyan lehetnél jóban a világgal? Ez pedig csak rajtad múlik és tudatosan odafigyelve fejlesztheted is magad.

Hogyan szeressem önmagam?

Próbáld ki a meditációt! Elég naponta 10-20 percet rászánnod, hogy gyakorold a meditációt. Még ha az elsajátítása hosszú időt is vesz igénybe, ha kitartóan csinálod, nyugtató hatását hamar megtapasztalod. Legyen ez a te saját időd, amikor a világon semmivel nem foglalkozol, csak magaddal! Ha mégis idegenkedsz a gondolattól, vess be helyette mantrákat. Keress egy mantrát, amire szükséged van és ismételgesd magadnak minden nap! Néhány hét alatt észreveheted magadon, hogy már el is hiszed, amit mondasz:

  • Szeretem magam!
  • Megérdemlem a szeretetet!
  • Megérdemlem, hogy jó dolgok történjenek velem!
  • Erős, magabiztos vagyok!
  • Az életem jó irányba halad!

A mantrák ereje a pozitív megerősítésben rejlik. Használhatod a fenti mondatok egyikét, de az is remek megoldás, ha inspiráló idézetek közül válogatsz, amiket kiragasztasz otthonodban.

Fejleszt magad! Mindegy, milyen területen, de kezdj bele valami újba, amivel tanulhatsz. Lehet az egy új nyelv tanulása, egy új hobbi, egy főzőtanfolyan, bármi. A lényeg, hogy ahogy fejlődsz a választott területen, egyre értékesebbnek érezheted magad, ez pedig pozitívan hat önértékelésedre is.

Hogyan legyek boldog a hétköznapokban?

Az önszeretet – vagy self-love – fejlesztése hosszabb folyamat, ám addig is keress magadnak apró örömforrásokat a mindennapokban. A testmozgás nem csak egészséged szempontjából előnyös, de miután a sport endorfint szabadít fel az agyban, boldogabbnak érzed magad tőle. Válassz egy sportot – legyen az kocogás, jóga, aerobic, súlyzós edzés, stb – és űzd rendszeresen.

Emellett fontos, hogy sok időt tölts támogató, szerető közegben. Szánj időt barátaidra és családodra, szervezz programokat heti rendszerességgel. Nem kell nagy dolgokra gondolni, már attól is boldogabbnak fogod érezni magad, ha legjobb barátnőddel megiszol egy kávét vagy megnézel egy filmet.

Adj magadra!

“Minél rosszabbul állnak a dolgaid, annál jobban kell kinézned”

Coco Chanel nagyon jól mondta, ugyanis ha csinosnak érzed magad, önbizalmad is rögtön megnő tőle, ez pedig aktuális hangulatodra is jó hatással lesz. Természetesen nem kell koktélruhában menned a sarki közértbe, de tegyél érte, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Így tartsd magad fiatalosan 50 felett is!

Az eredeti cikk és a kiemelt kép forrása: PrimeWomen