Hogyan kezeljük a negatív emberek társaságát?

A negatív emberek elszívják az energiánkat
A negatív emberek elszívják az energiánkat

Vannak, akiknek a pohár mindig félig üres, és soha semmi nem elég jó. Nem lehet a kedvükben járni, és csak minket is elkeserítenek. Az ilyen negatív emberek társasága elszívja az energiánkat és azt érezzük, nem tehetünk ez ellen semmit. Pedig van megoldás! Mutatunk néhány tippet, mit tegyél, hogy a negatív emberek ne rontsák el többé a jó kedved!

Ne tartózkodj sokáig negatív emberek közelében!

Lehetsz akármilyen lelkes és friss, a negatív emberek közönye a legboldogabb napodon is könnyen lehúzhat. Az ilyen társaságra pedig semmi szükség. A negatív emberek ugyanis bizonyítottan károsak maguk és környezetük egészségére is. Merthogy a pesszimizmus stresszel jár, ami pedig szívbetegséghez vezet. Ne hagyd, hogy mások megfertőzzenek a rossz kedvükkel, inkább próbálj meg távolságot tartani!

Állj ki magadért!

Ne engedd el a füled mellett a piszkálódásukat. Amennyiben éppen te vagy a negatív emberek céltáblája, állj ki magadért! Persze az okos enged, szamár szenved stratégia is működik, de csak egy bizonyos pontig. Nem szabad abban a hitben dédelgetni őket, hogy bármit mondanak, azt te szépen magadba szívod.

Ne fogadd el a viselkedésüket!

Könnyen beleesünk, hogy a negatív embereket csak hagyjuk a saját levükben főni. Pedig rá kell mutatni, hogy nincs igazuk, ahelyett, hogy inkább távol tartjuk magunkat a véleménynyilvánítástól. Amennyiben nem szólalunk fel a viselkedésük ellen, azt a tévhitet tápláljuk beléjük, hogy a negatív emberek hozzáállása az élethez igenis normális.

Nem a te bajod!

ad

Az empátia bár szép tulajdonság, mégis veszélyes lehet. A negatív emberek ugyanis gyakran élnek vissza vele és használnak minket lelki szemetesládaként. Arról nem is beszélve, hogy gyakran kiszínezik a történeteket, hogy még inkább velük érezzünk együtt.

Válts témát!

Amennyiben az az érzésünk támad, hogy a beszélgetés nem kívánt fordulatot vesz, vegyük át az irányítást! Váltsunk témát, persze anélkül, hogy ignorálnánk az előttünk felszólaló mondanivalóját. Így folytathatjuk a csevegést anélkül, hogy a negatív emberek panaszkodását kellene hallgatni.

Keress megoldást!

Nem sikerült témát váltani? Akkor itt az ideje meghallgatni, ahogy a negatív emberek elsírják a bánatuk, és megpróbálni segíteni rajtuk. Kérdezzük meg tőlük, mit látnak megoldásnak. Hogyan változtathatnának, ahelyett, hogy sajnáltatják magukat?

Lépj tovább!

Egy idő után kimerítő ugyanazt hallgatni. Úgy érzed, bármit teszel, süket fülekre találsz. Végül minden igyekezeted a negatív emberek felvidítására csődöt mondott. Ez nem a te hibád, és nem éri meg emiatt emésztened magad. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy elengeded őket. Továbblépsz és az egészséges kapcsolataidra koncentrálsz. Persze egy családtag esetében nem kell teljesen elhatárolódnod, de azt sem szabad hagynod, hogy túlságosan befolyásolja az érzelmeidet.

(D.R.)  A cikk forrása itt >>

Hat negatív embertípus, akit nagy ívben kerülni kell

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>