Hogyan bocsáss meg magadnak egy mérgező kapcsolat után?

Egy mérgező kapcsolat sok hullámot vet később is
Egy mérgező kapcsolat sok hullámot vet később is

„Hogy lehettem ilyen hülye? Már rá sem ismerek saját magamra. Régen azt gondoltam, azok a nők, akik belemennek egy ilyen kapcsolatba, súlyos önbizalomhiányban szenvednek, gyengék és dolgozniuk kellene az önértékelésükön. Mi történt velem?”

Még a legintelligensebb és legerősebb emberek is bonyolultnak találják néha, hogy megbocsássanak maguknak, miután kilépnek egy mérgező kapcsolatból.

Ideje tiszta vizet önteni a pohárba!

Egy lelkileg vagy mentálisan bántalmazó kapcsolat sem kell, hogy sebet ejtsen az önbecsüléseden. Gyakran egy ilyen kapcsolat kínálja a legnagyobb tanulságot és motivál arra, hogy felépítsd a saját életedet. Ideje megbocsátanod magadnak, te semmi rosszat sem tettél! Lássuk, mit kell tenned, hogy feloldozd magadat!

Ismerd fel, hogy olyan játékot játszottál, aminek nem ismerted a szabályait!

A mérgező embereket nem érdekli, ha megbántják az érzéseidet. Mindig övék a „következő kör”, örömmel váltogatják az áldozat és a hős szerepét, felvértezve ellened mennek, amint tükröt próbálsz mutatni a viselkedésüknek. Egy mérgező embernek saját szabályrendszere van, amiben semmi logika, semmi korrektség és semmi esélyegyenlőség nincsen. Nem ismerted a játékszabályokat, amikor játszani kezdtél, mert azokat egy mérgező emberen kívül más képtelen elsajátítani. Oldozd fel magadat!

Ismerd fel, hogy csak a saját perspektívádat ismerhetted igazán!

ad

Kedves, megbocsátó, törődő jellem vagy, emiatt másokban is ezeket a kvalitásokat látod meg. A mérgező emberek képesek kihasználni a jellemedet. „Azt hittem, jó ember vagy. Azt hittem, képes vagy a megbocsátásra.” Ilyen és ezekhez hasonló mondatokkal bombáznak, amik miatt rosszul érzed magadat és csak rájuk hagyod a dolgot, így pedig ők nyernek. Mivel tényleg kedves, megbocsátó és törődő jellem vagy, észre sem veszed, hogy manipulálnak téged.

Bocsáss meg magadnak! Az egyetlen ok, amiért nem ismerted fel, hogy mérgező ember mellett vagy, az az, hogy te magad nem vagy mérgező. Ez pedig egy jó dolog, nem? Esélyed sem volt.

Ismerd fel, hogy a mérgező emberek azért szeretnek, amilyenek ők, nem pedig azért, aki te vagy!

A mérgező emberek azokat szeretik, akik istenítik őket, akik gondoskodnak róluk, akiket érzelmi bokszzsáknak használhatnak, amikor csak kedvük tartja. Mivel te egy kedves, megbocsátó és törődő jellem vagy, azért szeretsz, mert kapcsolódni szeretnél, mert szeretnéd, hogy a jövőd összeforrjon valaki máséval, szeretnél részese lenni valami nagyobbnak, ami túlmutat önmagadon. Hidd el, a te motivációid a helyénvalók, nem a mérgező emberé, aki csak a szükségletei miatt kapaszkodik rád vagy másra.

Bocsáss meg magadnak!

Kérlek, ha most estél túl egy szakításon vagy egy váláson, és az exed közös képeket posztol az új párjával, ne gondold, hogy „a csudába, lehetnék én is a képen”! Rázd meg magad jól, igyál egy erős kávét és ébredj fel!

A mérgező emberek szerelme mindig tőlük függ, nem érdekli őket, ki van mellettük, csak az a lényeg számukra, hogy valakit maguk mellett tudjanak, hogy legyen egy lelki szemetesládájuk. Nem változtathattad volna meg őt, de most lehetőséget kaptál, hogy az életeden változtass. Bocsáss meg magadnak és lépj tovább!

(M.F.)  A cikk forrása itt >>

Mérgező kapcsolatok ellen leghatásosabb az önvédelem

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>