Hogyan beszéljük meg a pénzügyeket egy komoly kapcsolatban?

A pénzügyek megbeszélése alapvető egy pár életében
A pénzügyek megbeszélése alapvető egy pár életében

Mindegy, milyen komoly kapcsolatról beszélünk, legyen az élettársi-, házastársi vagy épp éljetek külön, a pénzügyek fontos szerepet töltenek be egy pár életében. Sokan mégis forró kásaként kerülgetik a témát, hogy megóvják magukat az esetleges viszályoktól. Egy amerikai kutatásból kiderült, hogy a párok kevesebb, mint fele képes kényelmesen beszélni a pénzügyeiről.

Összeszedtünk három intő jelet, melyeket felfedezve tovább már nem kerülgethetitek a nagy beszélgetést.

Mértéktelen költekezés

Néha egy-egy felvágás, vagy egy bőkezű hétvége az évfordulótokon még nem ad okot az aggodalomra. De ha a párod minden héten egy új pár extravagáns cipőben jelenik meg, vagy állandóan drága éttermekben eszik, lehet, hogy gyanakodni kezdhetsz. Nyugodtan kezdeményezz beszélgetést, hogy a közös pénzügyi terveitekbe beleférnek-e a hasonló, mértéktelen költések.

Masszív adósság

Nem ritka, hogy a felek hitelt hoznak a kapcsolatba. Sokaknak van diákhitelük, amikor összekötik az életüket, de ez nem jelenti azt, hogy bármi miatt szégyenkezniük kellene. No, de ha a hitelkártyák váltak kontrollálhatatlanná, és halomban állnak a kifizetésre váró hitelek, akkor ideje beszélgetni. Együtt vagytok ebben, a közös jövőtökhöz közösen kell rendeződnötök is, mindez közös érdek, beszélgessetek!

Állandó, pénz körüli stressz

Óriási a különbség az apróbb idegesség és a lidércnyomás között. Ha a párod az utóbbi felé húz, amikor a pénzügyekről van szó, kezdj el gyanakodni! Támogatnod kell a partneredet és elérni a probléma gyökeréig, hogy gyökerestül szüntethesd meg azt. Gyakran nincs szükség másra, csak egy támogató partnerre, aki higgadt fejjel átlátja a káoszt, és képes kiutat találni az anyag kilátástalanságból.

(M.F.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Néhány, milliárdosoktól származó idézet átalakíthatja, ahogy a pénzről gondolkodsz

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>