“Hirtelen egyedül vagyok, mihez kezdjek?” – Hasznos tippekkel segítünk

Egyedül vagyok, mihez kezdjek?

Több okból adódhat úgy, hogy 50 felett hirtelen egyedül találod magad. Tipikusan ilyen a válás hosszú házasság után, de ha párod elhunyt, munkája miatt messzebb költözött vagy éppen a gyerekek repültek ki, akkor is érezheted ezt. “Úristen, egyedül vagyok” – mintha hirtelen fejbe vágna a tény. Ne ijedj meg tőle, inkább fordítsd a javadra!

Először a hozzáállásodon kell változtatnod

Sok év után ijesztő lehet, ha magad maradtál. De ha sikerül áthelyezned a fókuszt, új lehetőségek is nyílnak meg előtted. A hozzáállás a kulcs ugyanis, és egészen biztos, hogy nem leszel boldog, ameddig nem állsz nyitottabban, pozitívabban az élethez.

Fontos tudnod, hogy az egyedüllét nem jelenti, hogy magányosnak kellene lenned! Ha segítségedre van szükséged, hogy legyőzd a magányt, olvasd el korábbi cikkünket, amiben veled egy cipőben járó, hús-vér emberek adnak remek tanácsokat:

Egykoron magányos emberek mondják el tanácsaikat

Egyedül vagyok = Szabad vagyok

Emlékszel, amikor a gyerekek kicsik voltak, és minden perced körülöttük forgott? Alig volt időd magadra, mit meg nem tettél volna egyetlen óra kikapcsolódásért! A napjaid menetrendje mára nagyban megváltozott, a legjobb pedig, amit tehetsz, hogy értékeled. Most tényleg van időd magadra és mindarra, amit elterveztél magadnak.

Egyedül élni óriási szabadságot és függetlenséget jelent, amiből kihozhatod a legjobbat, ha pozitívan tekintesz rá. A rendelkezésedre álló idő ajándék, ha megtanulsz akként tekinteni rá. Fogadd meg hozzá tanácsainkat:

  • Tervezz előre, tarts rendet az életedben! Alakíts ki magadnak egy hozzávetőleges napirendet, hogy ne vessz el a mindennapokban.
  • Fejleszd magad! Fordíts több időt önmagad megismerésére, fejlesztésére.
  • Találj egy hobbit, amit élvezel! Lehet az bármi a horgolástól a sportig, a lényeg, hogy megtaláld benne magad.
  • Szervezz magadnak programokat! Maradj aktív és bátran próbálj ki új dolgokat is.
  • Tölts időt a barátaiddal! Meríts erőt a közös programokból, nagy beszélgetésekből és nevetésekből. Ameddig a barátaid és a családod melletted van, soha nem leszel magányos!
  • Ismerj meg új embereket! Az új kapcsolatok jó hatással vannak az önbizalmadra is, arról nem beszélve, hogy szuper élményeket is szerezhetsz így.

Egyedül élni messze jobb, mint boldogtalan párkapcsolatban

Az eredeti cikk forrása: Sixtyandme