Hétvégi síelést tervezel? Válassz az osztrák és szlovák síterepek közül!

A csodás síterepek élvezetéért nem kell messzire utaznunk
A csodás síterepek élvezetéért nem kell messzire utaznunk

Amennyiben nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy egész hetet kivegyünk síelésre, akkor sem kell kétségbe esni. Ausztriában és Szlovákiában ugyanis jobbnál jobb síterepek találhatók, elérhető távolságban. Így akár egy hétvégére is átruccanhatunk, hogy kiélhessük lelkesedésünket a téli sportok iránt. Íme, néhány tipp, mely síterepek közelíthetők meg könnyen és gyorsan, ha ránk törne a síelés utáni vágy.

Semmering – Hirchenkogel

Az ausztriai Semmering mindössze egy óra autóútnyira található a magyar-osztrák határtól az S6-os főútvonal mentén. Az itteni síterepek kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt megfelelőek. Emellett pedig a snowboardosok és a szánkózni vágyók is megtalálják a hobbijuknak megfelelő pályát. A Semmering másik nagy különlegessége, hogy este hat óra után éjszakai síelésre is lehetőség van a kivilágított pályákon.

Semmering – Stuhleck

Amennyiben nagyobb kihívásra vágyunk, a Hirchekogeltől nem messzi Stuhleck a lehető legjobb választás. Itt ugyanis magasabb szintkülönbséggel és jóval több piros pályával számolhatunk. Válasszunk a síterepek között képességeinknek megfelelően!

Annaberg

A határhoz közeli síterepek után nézzünk egy kissé távolabbi megoldást! Két órát kell vezetni a határtól, hogy megérkezzünk, az út azonban bőven megéri. Annabergben ugyanis igen kedvező ár-érték arányban síelhetünk. Szépen karbantartott, változatos pályák és hangulatos hütték fogadnak minket, mindez családbarát árakon. Kezdőknek különösen ajánlott, hiszen külön tanuló pályán gyakorolhatnak, a hat év alatti gyerekek pedig egy bérletet váltó felnőtt társaságában ingyen használhatják a felvonókat.

Salamandra Ski Centrum

A selmecbányai síterepek mindössze száznegyven kilométerre fekszenek Budapesttől. Szlovákia legdélebbi sí-központja 2009-ben nyitotta meg felvonóit, az összesen 1,6 kilométer hosszú pályáihoz. Amennyiben a sportolást kulturális programmal kötnénk össze, Selmecbánya a tökéletes úti cél. A város ugyanis a síterepek mellett rengeteg történelmi látnivalóval, izgalmas bányamúzeummal várja a turistákat.

Donovaly

Donovaly mindössze három órányi kocsiútra fekszik Budapesttől, így kiváló úti cél egy hétvégi síelésre. Nagy előnye, hogy olcsóbb, mint az ausztriai síterepek, ugyanakkor felújított felvonók és tizenegy kilométernyi sípálya garantálja a minőséget. A síelés mellett ugyanakkor Donovaly közkedvelt sífutó paradicsom is, valamint a faluban minden évben szánhúzó versenyt is rendeznek.

(D.R.)  A cikk forrása itt >>

Melyik a legjobb európai síparadicsom?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>