Hétvégi programok Budapesten a csodás őszi időben

Hétvégi programok Budapesten és környékén

Háromnapos hétvége és közel 20°C-os mesés őszi időjárás. Kell ennél több ok arra, hogy minél több időt tölts minőségi szabadtéri programokkal? Van is ötletünk, hogy merre indulj, sorakoznak a hétvégi programok Budapesten.

Könnyen lehet, hogy idén utoljára élvezhetjük a kellemesen meleg őszi időjárást. Szinte bűn lenne kihagyni, hogy kimenj a természetbe. Ezért összeszedtünk néhány szuper kültéri programot, amikért még csak el sem kell hagynod a főváros környékét.

Élvezd a kultúrát

A kiállítások sokak fejében rossz idős programként vannak, pedig ez egyáltalán nem törvényszerű. A hétvégén még megtekinthető a World Press Photo kiállítás és az ARC Kiállítás is. Előbbi ugyan nem szabadtéren van, de a kiállítás képeiben való gyönyörködés így is megéri. Utána pedig kedvedre elidőzhetsz a Múzeum kertjében, sőt, ha már ott vagy, bejárhatod az elmúlt években szépen felújított Palotanegyedet is.

Az ország legnépszerűbb köztéri kiállítása, az ARC Kiállítás, a Bikás-Parkban vár. Az évente megrendezésre kerülő közérzeti kiállítás képei között most is megtalálod a legironikusabb, legszórakoztatóbb és legérdekesebb képeket.

Járd be a várost úgy, ahogyan még nem tetted

A legjobb hétvégi programok Budapesten gyakran sétatávolságban vannak. A következő kalandos szervezett sétákkal biztosan! Tudjuk, hogy ezerszer jártad már be a fővárost a napi teendők közepette, de fogadjunk, hogy nem néztél még körül igazán! Lehet, hogy a fejedben van az általad leggyakrabban látogatott környékek teljes térképe, de most azt is megtudhatod, hogy mit rejtenek magukban ezek az utcák. Számos tematikus séta vár, amik során megismerheted a város mögöttes szépségeit, izgalmait és történelmi érdekességeit is.

Érdemes körülnézned a Hosszúlépés, Sétaműhely és ImagineBudapest kínálatában is. Találd meg a legizgalmasabbnak tűnő sétát, regisztrálj és indulj útra Budapesten úgy, ahogy korábban még sosem!

Fedezd fel a gyönyörű őszi természetet!

A kirándulás mindig szuper ötlet! Ha nincs ötleted, hogy merre lenne érdemes menned, segítünk. Korábbi cikkünkben ugyan nyári kirándulásokra fókuszáltunk, de ősszel is épp olyan gyönyörű a természet. Szerencsére a Budai-hegyekben rengeteg csodás kirándulóhely vár, így nem is kell messze autóznod vagy tömegközlekedned ahhoz, hogy elmerülhess az őszi tájban. Találj rá az úti célodra cikkünkből:

Kiránduló helyek Budapest környékén a nyári délutánokra

Nem kell órákat utaznod, a legjobb hétvégi programok Budapesten várnak

Ha nem is vágysz szervezett programra vagy bármilyen elköteleződésre, indulj csak egy kényelmes sétára. Csodás fővárosunk megannyi látványossággal vár. Mikor jártál utoljára a Városligetben? Láttad már a Margit-szigeti zenélő szökőkutat? Ettél már lángost a Duna-parton üldögélve? Egyikért sem kell messze menned!

Kiemelt kép forrása: Tree photo created by pressfoto – www.freepik.com