Hétvége az unokákkal – Székesfehérvár programok tömkelegét kínálja

Székesfehérvár programok és szállások

Egy, az unokákkal töltött hétvége igazi win-win helyzet. A szülők fellélegezhetnek és kettesben tölthetnek egy kis időt, Te pedig örömmel vagy a gyerekekkel és szerzel nekik felejthetetlen élményeket. A kérdés mindig csak az: hova menjetek, ahol egy hétvégényi gyerekbarát szórakozást találtok? Székesfehérvár programok, látnivalók és szálláshelyek terén sem hagy cserben!

Sokszínű Székesfehérvár: programok és látványosságok

A városra gondolva sokunknak egyből a Bory-vár jut eszébe. A tornyokba vezető kacskaringós utak, a nagy színes parkos rész és a különféle szobrok a kicsik számára is élvezetesek, ráadásul a Bory-Vár Magán Múzeum külön is gondol rájuk: három különféle feladatlapból választhatnak, amikkel kedvükre nyomozhatnak, keresgélhetnek.
Nincs olyan kisgyerek, akit ne lehetne elvarázsolni egy kalandpark ígéretével. Éppen ezt nyújtja a Koronás Park is, ahol az izgalmas játékokon keresztül a középkorba repülhetnek vissza a lurkók – mindezt ugrálva, mászva, lebegőben repülve vagy épp csúszva. A program közös része sem marad el: a játékállomásoknál elhelyezett információs táblák szuper fejtörő játékokat rejtenek, amiket közösen oldhattok meg!

Városnézés és kultúra élvezetes módon

A gyerekek általában kevésbé rajonganak a kiállításokért, múzeumokért. Székesfehérvár azonban ezen a téren is kitesz magáért, a Hetedhét Játékmúzeumot és a Vasútmodell kiállítást még a legtürelmetlenebbek is örömmel fogják felfedezni.

A Játékmúzeum vitrinjei mögött a gyerekek megismerkedhetnek a régi játékokkal, mesélhetsz is nekik a te kedvenceidről. Emellett az interaktív szórakozás jegyében a kézbe vehető játékok és kihúzható fiókok is megannyi élményt rejtenek.

Kapjátok el a városnéző kisvonatot is, és utazzátok be a várost a fedélzetén ülve! A kisvonat útvonala érinti a legfőbb nevezetességeket és legszebb utcákat, segítségével pedig mindezt megcsodálhatjátok anélkül, hogy a kicsik elunnák a hosszú gyaloglást.

Szálláshely, ami egyszerre kényelmes és praktikus

Székesfehérvár programok terén bőven biztosít egy teljes hétvégényi szórakozást, ám ehhez gondoskodnod kell a szállásról is. A mi ajánlatunk a 2020 januárjában átadott Pe-Ki Lux apartman, ami az Auchantól mindössze néhány percre található.

Sokkal inkább egy otthon, mintsem egy apartman vár itt rátok. A felszerelt konyhában készíthetsz egy gyors vacsorát vagy reggelit, miközben a gyerekeket a sok csatornás TV-adás és korlátlan Wifi szórakoztatja. A meleg estéken a finom falatokat a teraszon is elfogyaszthatjátok, ahol utána óriási kártyaparti vagy társasjáték est veheti kezdetét.

Kisebb gyerekek esetében előre kérhetsz babaágyat, fürdőkádat, etetőszéket, így csak a legszükségesebb felszerelést kell magatokkal vinnetek.

Ha pedig kötelező elem a strandolás…

Tavasszal még kevésbé számolsz ezzel, de nyáron bizony nem maradhat el a strandolás sem. Szerencsére Székesfehérvárról kocsival alig fél óra alatt elérhető Velence, így a hétvége méltó zárásaként pancsolhattok még egy nagyot a tóban.