Hét kiemelkedő, női karakter a 21. századból

Emma Watson
Emma Watson

A nők a történelemben állandóan küzdöttek azért, hogy javuljon a társadalomban betöltött szerepük, elismertségük, megbecsültségük. Már van szavunk és szavazati jogunk, illetve a munkaerőpiacon is egyre több pozíció válik nekünk nyitottá, de még mindig rengeteget kell küzdenünk, hogy a férfiakkal egyenjogúakká válhassunk. Szerencsére a 21. században is akadnak olyan nagy alakok, akik küzdenek a nőkért és jogaikért.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey Receives Cecil B. de Mille Award at the 2018 Golden Globes

Oprah Winfrey receives the Cecil B. de Mille Award at the 75th Annual Golden Globe Awards. ” Subscribe for More: http://bit.ly/NBCSub ” Stream Your Favorite Shows Anytime: http://bit.ly/NBCFullEpisodes NBC ON SOCIAL: NBC YouTube: http://www.youtube.com/nbc Like NBC: http://Facebook.com/NBC Follow NBC: http://Twitter.com/NBC NBC Tumblr: http://NBCtv.tumblr.com/ NBC Pinterest: http://Pinterest.com/NBCtv/ NBC Google+: https://plus.google.com/+NBC NBC Instagram: http://instagram.com/nbc Find NBC trailers, full episode highlights, previews, promos, clips, and digital exclusives here.

Oprah a 2018-as Golden Globe-gálán első afroamerikai nőként vehette át a Cecil B. de Mille életműdíjat, beszédében pedig szembeszállt az abuzív férfiakkal, és arra bátorította a nemünket, hogy a továbbiakban is adjunk hangot az igazságunknak, a történeteinknek.

Reese Witherspoon

Reece Witherspoon Woman of the Year full speech – Ambition is not a dirty word!

Uploaded by Cat Meow on 2017-11-06.

A hollywoodi színésznő saját pénzén alapított filmstúdiót, melynek célja, hogy olyan történeteket közvetítsen, melyek középpontjában női hősök állnak. A filmstúdió mára olyan híres filmeket tudhat a magáénak, mint a Holtodiglan és a Vadon. Reese minden közszereplésével azon munkálkodik, hogy megszüntesse a nők köré szőtt negatív és lekicsinylő sztereotípiákat.

Ellen Pompeo

Ellen Pompeo Helps You Get the Paycheck You Deserve | InStyle

Ellen Pompeo is an expert negotiator. The Grey’s Anatomy star famously fought for a pay raise as the show’s leading lady, becoming the highest-paid woman on a TV drama and netting $575,000 per episode. Lucky for us, she’s not keeping her learnings to herself.

A legjobban fizetett drámai sorozatszínésznő története nők millióit motiválhatja, hogy ki merjenek állni maguk és a képességeik mellett. Igenis, ha a munkánk ér annyit, amennyit a férfiaké, bátran fel kell szólalnunk magunk mellett. A fizetésemelés nekünk is jár, nem is szabadna beérnünk kevesebbel, mint amennyi valójában érünk.

Ellen DeGeneres

Ellen at Tulane Commencement 2009

Top-rated television show host and New Orleans native Ellen DeGeneres was the keynote speaker at Tulane University’s 2009 Commencement. This was the graduation of the “Katrina Class” that entered in Fall 2005. Ellen was introduced by Tulane president Scott Cowen.

Az egyik leghíresebb amerikai talkshow műsorvezetője a leszbikusok bálványa. Őszintesége és merészsége arra buzdít, hogy ne kelljen félelemben és hallgatásban élnie egyetlen nőnek sem. Bátran felvállalhatjuk, kik vagyunk, mit szeretünk, mit akarunk, mire vágyunk mi, nemünktől, nemi irányultságunktól és etnikumunktól függetlenül.

Adele

Adele Wins Album Of The Year | Acceptance Speech | 59th GRAMMYs

Subscribe NOW to The Recording Academy / GRAMMYs on YouTube: http://grm.my/1dTBF8H About The Recording Academy / GRAMMYs: The recording industry’s most prestigious award, the GRAMMY, is presented annually by The Recording Academy. A GRAMMY is awarded by The Recording Academy’s voting membership to honor excellence in the recording arts and sciences.

Nála inspirálóbb nővel ritkán találkozni. Az énekesnő olyan értékes albumokat dobott már piacra, melyek visszaadták a 21. századi zeneipar minőségébe vetett hitünket. Karaktere ráadásul molett nők millióinak segít abban, hogy önbizalomtól kicsattanva, magukra büszkén élhessenek.

Emma Watson

Emma Watson at the HeForShe Campaign 2014 – Official UN Video

Emma Watson, British actor and UN Women Goodwill Ambassador, co-hosts a special event for UN Women’s HeForShe campaign. The HeForShe campaign is a solidarity movement for gender equality which calls upon men and boys to help end the persisting inequalities faced by women and girls globally. Full event coverage: http://webtv.un.org/search/launch-of-the-heforshe-campaign-special-event/3797140848001?term=heforshe

Az ártatlan Hermione kinőtte a neki szánt szerepet, és úgy döntött, az egész női nem élére áll. Bangladesben és Zambiában is segítette a nők oktatását, 2018-ban 1 millió fonttal támogatta a szexuális zaklatás elleni harcot, igazi női egyenjogúsági aktivistaként pedig többeket is a feminizmus felé irányított.

Te

Bizony ám, egyikünk sem különb Michelle Obamánál, Hillary Clintonnál vagy Angelina Jolienál. Mind képesek vagyunk változást hozni ebben a világban, mind küzdhetünk azért, hogy lánygyermekeink és unokáink egy olyan társadalomban nőhessenek fel, ahol férfiak és nők teljesen egyenjogúak.

Mihályi Fruzsina

Onnan indultunk, ahol a nő értelmileg és erkölcsileg a férfi alatt állt

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>