Hét fontos életlecke, amire a Micsoda nő! tanított minket

Pretty woman (forrás: www.5percangol.hu)
Pretty woman (forrás: www.5percangol.hu)

Több, ma már klasszikusnak nevezett film is napvilágot látott 1990-ben, ám a legnagyobb hatást legtöbbünkben bizonyára a Micsoda nő! keltette. Hogy is ne érintett volna meg minket egy történet, melyben egy gazdag férfi az utcáról ment meg egy szegény nőt?

No, de az élet nem ilyen egyszerű. Sokan a filmet látva elhittük, hogy majd ránk is ránk talál az előkelő férfi, levesz minket a lábunkról, és nekünk nem kell hozzá semmit sem tennünk, csak jól kinéznünk. Márpedig ez bizony nem így működik. Ma már egészen biztosan más tanulságokat vonunk le a filmből.

1. Örökké kedvesnek kell maradni

Nem csak egy kapcsolat elején kell kedvesen bánni a szerelmünkkel, örökre törődő kezet kell nyújtanunk neki. A támogató attitűd nem átmeneti, egy kapcsolat állandóan igényli azt.

2. Kellenek a meglepetések

Ahhoz, hogy egy kapcsolat ne laposodjon el, állandóan újdonságokra van szüksége. Újítani kell a konyhában, az ágyban, a nyaralások kapcsán és a programok területén is. Meg kell lepni a párunkat, amikor csak lehet, és keményen kell dolgozni azon, hogy ne laposodjanak el az érzelmek.

3. Dolgozni kell!

Mindig dolgozni kell, egy nőnek is meg kell keresnie a saját pénzét, hogy soha ne kelljen függenie egy férfitól sem. Hinnünk kell magunkban és a sikereinkben, és legfőként a függetlenségünkben. Így képtelenség lesz minket elnyomni, háttérbe szorítani.

4. Egyikünk sem Julia Roberts

Lehet, hogy nem olyan tökéletes a frizuránk, mint az övé, nem olyan ragyogó a mosolyunk, mint az övé, és végképp nem olyan formás az alakunk, mint az övé, de ettől még mi is teljesen jól megvagyunk. Teljesen jók vagyunk. Mi is lehetünk szexik, csinosak, merészek és büszkék, nem kell másokhoz hasonlítgatnunk magunkat.

5. Nem szabad lovagolni az apróságokon

Lehet, hogy merész egy prostituáltról szóló filmmel kapcsolatos cikkben lovagló kifejezést használni, de mi most mégis megtesszük. Vannak apróságok az életben, amik nem érik meg a stresszt. Igen, lehet, hogy elfelejti az évfordulókat, lehet, hogy elkésik, lehet, hogy te rosszul főzöl, hogy néha elszalad veled a ló vásárláskor. Ezek mind-mind apró hülyeségek, amikkel nem érdemes foglalkozni, mert csak megfeledkezünk az igazán fontos dolgokról.

6. A kölcsönösség a kulcs

Nem csak mi, nők szorulunk megmentésre olykor, de a férfiak is. Motiválnunk és támogatnunk kell a társunkat, mindegy mit hoz az élet.

7. Mind tündérmesére szomjazunk

És ez rendben is van így. Viszont nem szabad mások tündérmeséjére várnunk, meg kell teremtenünk a sajátunkat.

(M.F.)                                                                                         A cikk forrása itt >>

Vigyázz, kész, nosztalgia! Fiatalkorunk 10 kedvenc filmje

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>