Helicobacter Pylori: Milyen gyógynövényeket válasszon a helicobacter kezelése esetén?

A Helicobacter pylori az egyik olyan baktérium, amely hatalmas rendetlenséget okozhat az emésztőrendszerben. Az érintett személy évekig fertőzött lehet anélkül, hogy tudná. Sok tünet (puffadás, gyomorégés, rossz lehelet vagy böfögés) egyáltalán nem tulajdonítható a fertőzésnek. A kezeletlen helicobacter fertőzés azonban gyomorfekélyhez vezethet.

Miért válasszon gyógynövényeket?

A szakértők riasztanak. A rendelkezésre álló adatok szerint a Helicobacter pylori fertőzés gyorsan terjed, és jelenleg a lakosság kétharmada fertőzött. A felnőttek és a gyermekek is lehetnek helicobacter fertőzöttek.

Az orvosi kezelésben antibiotikumokat alkalmaznak, leggyakrabban amoxicillin, metronidazol, klaritromicin háromszoros kombinációjában. A kezelés azonban nehéz, mert minden baktériumot kettős sejtfal vesz körül. Ezenkívül a hagyományos antibiotikumok növelik az antibiotikum-rezisztenciát, különösen a metronidazolt.

A természetes kezelés ezért egyre inkább előtérbe kerül. A probiotikumok és prebiotikumok mellett, amelyek növelik a jó baktériumok mennyiségét a szervezetben, és ezáltal segítenek a helicobacter elleni küzdelemben, a gyógynövények és a természetes termékek is használhatók alternatív kezelésre.

Helikobacter fertőzés ellen gyógynövényekkel

Milyen gyógynövényeket használjon?

Az oregánó, a kömény vagy a zöld tea is hatékony segítség lehet. A helicobacter gyógynövényekkel történő kezelésekor elég szem előtt tartani, hogy ami segít a gyomorfekély kezelésében, az a helicobacter fertőzésben is segít. Használhatja a gyógynövényeket és termékeiket természetes formában vagy készítmények formájában.

Oregánó

Az oregánót oregánóolaj formájában kell fogyasztani. Ez az olaj az egyik legerősebb természetes antibiotikum. A karvakrol hatóanyagnak köszönhetően elpusztítja a baktériumokat, gombákat és penészgombákat. Nemcsak a helicobacter kezelésében, hanem gyomorgyulladás vagy emésztési zavarokban is segíthet.

Kömény

A kömény fogyasztása szintén segít a helicobacter elleni küzdelemben. Akár olaj, akár pörkölt, zúzott mag formájában. Különösen az olaj erős gyulladáscsökkentő és antibiotikus hatással rendelkezik, és számos vitamint és zsírsavat is tartalmaz.

Kurkuma

A kurkuma, vagyis valójában hatóanyaga – a kurkumin is jelentősen segíthet. A kurkumin képes elpusztítani a helicobacter pylorit azáltal, hogy elnyomja a gyomor gyulladásos folyamatait, amelyek ezzel a fertőzéssel járnak.

Aloe vera

Egy minőségi aloe vera gél használata megnövelt adagokban nemcsak a helicobacter pylori, hanem a gyomorfekély kezelésére is alkalmas. Támogató kiegészítőként jó kombinálni az aloe vera fogyasztását más kezelésekkel.

Zöld tea

 A zöld teában található katekinek erős antibiotikus hatást fejtenek ki. Nem csak a helicobacter fertőzés ellen harcol, hanem segít a gyomorhurut vagy gyomorgyulladás ellen is. Segít a h. pylori szaporodásának lassításában is.

Ha semmi sem használ, próbálja ki a mastichát

A Masticha, a görög Híosz szigeten termesztett fák kérgéből származó gyanta, az egyik hatékony harcos a helicobacter ellen. Hippokratész és más ősi orvosok már tanulmányozták a masticha hatását a gyomor egészségére. Jelenleg táplálékkiegészítők aktív összetevőjeként használják. A masticha nemcsak a Helicobacter pylori baktériumot pusztítja el, hanem gyengéd a gyomor nyálkahártyájához, és segít a helicobacter fertőzés okozta gyomorfekély kezelésében. A híoszi mastichát tartalmazó táplálékkiegészítőket hosszú ideig, ideális esetben legalább két hónapig kell szedni. A masticha nagy hatású természetes antibiotikum, egészítse ki fogyasztását probiotikumokkal, vagy válasszon masticha kapszulákat probiotikumokkal – Masticha Active.

Helikobacter fertőzés ellen gyógynövényekkel